26 / 04 / 2024

Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Bir mesken ya da işyerinden farklı bir yere taşınırken nasıl ki yeni bağımsız bölümde yeni aboneliklerin alınması gerekiyor; eski aboneliklerin de kapatılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl kapatılır?



Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Bir mesken ya da işyerinden farklı bir yere taşınırken nasıl ki yeni bağımsız bölümde yeni aboneliklerin alınması gerekiyor; eski aboneliklerin de kapatılması gerekiyor.


Abonelik ile ilgili tüm işlemler, ilgili şirkette yapılıyor. Elektrik abonelik kapama işlemleri de İstanbul'da Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketinde (BEDAŞ) yapılıyor. 


BEDAŞ'ta işlemler, ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor.


Ancak arıza ve kaçak ihbarı, fatura ve borç sorgulama, açma-kesme işlemleri bilgilendirme, bilgi güncelleme, genel bilgilendirme ve benzeri işlemleri www.bedas.com.tr web adresinen ve ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezinen yapılabiliyor.


Elektrik aboneliği kapama için gerekenler..

İptal için abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktamıza başvurması gerekiyor. 


Bağlı bulunulan hizmet noktasına; http://www.bedas.com.tr web adresinden İletişim butonundan ulaşılabiliyor.


Kiracı elektrik aboneliği kapama işlemleri..

Kiracı elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Usulsüz elektrik kullanımı nedir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön