25 / 04 / 2024

Elektrik direği kaldırılmayınca çatının içinden geçirdi!

Elektrik direği kaldırılmayınca çatının içinden geçirdi!

Eski Ankara evleriyle tanınan ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü Başkent’in tarihi semti Hamamarkası’nda Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay yaşandı. Evinin önündeki direği kaldırtamayınca çatı saçağından geçirdi!



Hamamarkası Gebze Sokak'taki evini restore ederek, kültür merkezine dönüştürmek isteyen Dr. Bülent Kalıpçı, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (BEDAŞ) defalarca başvurmasına rağmen evinin önündeki elektrik direği bir türlü kaldırılmadı. Girişimleri sonuçsuz kalan Kalıpçı, çareyi elektrik direğini restore ettirdiği evin çatı saçağından geçirmekte buldu.


‘YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR’


Kalıpçı, yaklaşık 3 yıl önce yenileme çalışmaları devam eden Hamamarkası’nda aileden kalan eski  Ankara  evini istimlak ettirmek yerine restore ederek kültür merkezine çevirmek istedi. Ancak evin bulunduğu parselin sınırları içinde yer alan elektrik direğinin restorasyon çalışmalarına engel olacağı tespit edildi. Direğin kaldırılması için Kalıpçı, 2 Nisan 2012’de BEDAŞ’a dilekçe yazdı. Gelen ekipler direğin yerinin değiştirilmesi gerektiğini belirledi. Bu sürecin ardından restorasyon çalışmalarına başlayan Kalıpçı, EnerjiSA’dan herhengi bir yetkili gelmeyince, binanın 15 santimetre yakınındaki direği, çatı saçağının içinden geçirdi.



‘BU DURUM BİZİ AŞAR’


Çalışmaları bitiren Kalıpçı, son durumu fotoğraflayıp BEDAŞ’a yeni bir dilekçe yazdı. Keşif için gelen ekipler, durumun çok tehlikeli olduğunu ve acil nakil yapılması gerektiğini söyleyip, ‘Bu durum bizi aşar, ihale açılması gerekir. Beklemeniz lazım’ diyerek gittiğini iddia eden Kalıpçı, şunları söyledi:

“Buradaki durum çok tehlikeli. Elektrik direği ve üzerindeki lamba halen aktif. Çatı tamamen ahşap olduğu için fırtınalı havalarda oluşabilecek herhangi bir kısa devre ve kıvılcım telafisi zor bir kazaya yol açabilir. Direğin acilen kaldırılması gerekiyor. Evimde can ve mal kaybına yol açabilecek olumsuz durumlardan EnerjiSa sorumludur.”



Hürriyet Ankara







Geri Dön