26 / 04 / 2024

Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?

Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektrik faturaları, aylık olarak kullanılan enerji hesaplanarak kesiliyor. Peki, elektrik faturanız gelmediyse ve "Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..



Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektrik faturaları, aylık olarak kullanılan enerji hesaplanarak kesiliyor. Faturalar, elektrik sayaçları okunarak düzenleniyor.


Elektrik faturası, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noklarından ödenebiliyor. Örneğin Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin en güncel ödeme noktaları listesi www.bedas.com.tr adresinde duyuruluyor.


Peki, elektrik faturanız gelmediyse ve "Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Elektrik faturasının gelmeme sebebi; sayaç arızası, sayaca ulaşılamaması durumu, endeksör tarafından yapılmış okuma hatası, okuma döneminin henüz gelmemiş olması gibi sebeplerden olabiliyor.


Ancak dönemi geçmesine rağmen henüz elektrik faturası gelmeyen abonelerin elektrik dağıtım şirketi ile iletişime geçmesi gerekiyor. Aksi durumda bazı sorunlar yaşanabiliyor.


Gecikmiş faturalar, tahsilât anlaşma yapılan tüm bankalar tarafından tahsil edilebiliyor. İnternet ortamında fatura ödemesi ancak anlaşmalı olunan bankalarda hesabınız var ise geçmişe dönük borçlarınız da dâhil olmak üzere ilgili bankanın web sitesinden gerçekleştirilebiliyor. 



Elektrik faturasını üzerime nasıl alırım?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön