26 / 04 / 2024

Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Mesken ve işyeri taşınmaz mallarda elektrik abonelerinin faturasını fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödemeyenlerin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?



Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Mesken ve işyeri taşınmaz mallarda elektrik abonelerinin faturasını fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde Elektrik Şirketinin tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödemeleri gerekiyor.


Elektrik faturasının ödenmemesi halinde belli bir süre sonra abonenin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?


Faturanın ödenmemesi halinde uygulanacak yasal prosedür şu şekilde:


Fatura tutarınızı; elektrik enerjisi tüketiminin yapıldığı kullanım yerinize bırakılan yada posta ile gönderilen fatura veya ödeme bildiriminde belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde 6183 sayılı Kanunun 51. maddesine göre belirlenen oranları aşmayacak şekilde Şirket Yönetim Kurulunca belirlenen yürürlükteki gecikme zammı oranında günlük olarak gecikme zammı tahakkuk ettirilir.


Fa​tura bedelini son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü (dahil) içerisinde bir kez daha bildirimde bulunulur. 


İkinci bildirime rağmen fatura bedeliniz bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmez ise elektriğiniz kesilir.Elektriğiniz kesilince, borcunuzu ödeyip elektriğinizi açtırırken ayrıca kesme –bağlama bedeli ödemeniz gerekmektedir.


Elektriğinizin kesilmemesi, ayrıca gecikme zammı ve kesme-bağlama bedeli ödememeniz için lütfen ödemelerinizi zamanında yapınız.



Elektrik faturasını üzerine alma ücreti ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön