25 / 04 / 2024

Elektrik indirimi nedir?

Elektrik indirimi nedir?

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Peki elektrik indirimi nedir? Elektrik indirimi nasıl yapılır? Elektrik indirimi için gerekli evraklar nelerdir?



Elektrik indirimi nedir?

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Söz konusu elektrik indirimi ile faturalarda %40 oranında indirim şeklinde indirim uygulanıyor.


Bu yardımdan yararlanılabilmesi için, gazi ya da gazi yakını veyahut şehit yakını olunduğunun belgelenmesi gerekiyor.


Şehit ve gazi indiriminden kimler faydalanır? Nereye başvurmalıyız? Gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanır. 


Şehit indiriminden faydalanmak için; 2330, 3713 veya 5434 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen durumlarda şehit olduğu ilgili Kurumlarca tespit edilenlerin aileleri için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri ile,Gazi indiriminden faydalanmak için; 2847 sayılı kanunun mükerrer 1. Maddesinde tanımlı muharip/malul gaziler (gazi vefat etmiş ise dul eşi) için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri  ile en yakın müşteri ilişkileri merkezimize başvuruda bulunulmalıdır.


Elektrik indirimi için gerekli evrakları özetlemek gerekirse;

-Şehit ve ya gazi aylığının bağlandığına dair resmi belge

-SGK başkanlığı tarafından bu kişilere verilmiş olan tanıtım kartı

-Elektrik abone numarası

-İkametgâh belgesi



Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön