25 / 04 / 2024

Elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik faturasında abonelerden kayıp kaçak bedeli de talep ediliyordu. Ancak Yargıtay kararına göre bu bedel artık alınmayacak, alınanlar da iade edilecek. Peki, elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?



Elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik faturası kapsamında abonelerden kayıp kaçak bedeli adı altında, tüketicinin kullanımı dışında ek ücret ödenmesi isteniyordu.


Ancak bu kapsamda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini dağıtım şirketinden istemesiyle başlayan hukukî süreçte tarihî karara imza attı. 


Kurul, daha önce abone lehine verdiği karara dağıtım şirketinin itirazını görüşmek için 17 Aralık'ta toplandı. "Hırsızın kullandığı kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilemez." dedi. 


Böylece artık aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacak ayrıca 10 yıl içerisinde ödenen kayıp kaçak bedelinin de iadesi istenebilecek. Peki, elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?


Elektrik kayıp kaçak bedeli iadeleri..

Abonelerin faturaları 2 bin lira altı ise Tüketici Hakem Heyeti'ne (fatura tutarına göre), 2 bin lira üstü için ise mahkemeye başvurmaları gerekiyor. 


Aboneler, hem halen tahsil edilen kayıp-kaçak bedeli için tedbir isteyecek hem de geçmiş 10 yıllık bedelin iadesini talep edebiliyor.


Elektrik faturası kaçak bedeli itiraz dilekçesi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön