19 / 03 / 2024

Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Elektrik fatura bedelinin, yapılan bildirimleri takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmemesi durumunda müşterinin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?



Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

EPDK Mevzuatı ve satış sözleşmeleri gereğince, müşteriye tahakkuk ettirilen fatura bedeli, faturada belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmediği taktirde, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü (dahil) içerisinde müşteriye elektrik borcunun ödenmesi için bir kez daha bildirimde bulunuluyor. 


Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmezse müşterinin elektriği kesiliyor. 


Elektrik kesme–açma işlemleri hafta içinde yapılıyor. Abonenin maddi sorumluluklarını yerine getirmediği için elektriği kesilmesi durumunda ve bu borcu ödemeden tekrar elektriğini açan abonelerin hafta sonu da elektriği kesilmektedir. 


Kesme işlemleri gün içerisinde 9:00 – 1:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Açma işlemleri saat 13.00’dan başlayarak genel olarak aynı gün içerisinde tamamlanmaktadır. 


Sayaç mahalline ulaşılamayan durumlarda ise takip eden iş günü enerji açma işlemi yapılmaktadır. 


Ayrıca Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 25. Maddesi gereğince; İmar yerleşim alanında iki iş günü içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında üç iş günü içerisinde, elektrik enerjisi yeniden bağlanır. Peki, hafta sonu kesme açma işlemi yapılmakta mıdır?


Hafta sonu kesme açma işlemi yapılmakta mıdır? Elektrik kesme açma birimleri hafta sonu da çalışıyor.


Elektrik sayacı nasıl değiştirilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön