19 / 03 / 2024

Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?

Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?

Elektrik tesisat numaranızı bilmediğinizi ve elektrik faturanız ile ilgili sorgulama yapmak istediğinizi düşünelim. Siz de "Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?" diye diyorsanız, işte yanıtı..



Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?

Elektrik faturası, mesken ve işyeri gibi bağımsız bölüm abonelerinin kullandıkları elektriğe karşılık olarak kesiliyor. Elektrik faturası, elektrik sayacından okunuyor.


Elektrik faturası kapsamında ne kadar borç olduğu ve ödemenin en son hangi güne kadar yapılması gerektiği yer alıyor. 


Ancak, elektrik faturanızı kaybettiyseniz veya eski dönemden borcunuz da bulunuyor ve siz toplam elektrik borcunuzu bilmiyorsanız abonelik numaranız ile öğrenebilirsiniz.


Peki, elektrik faturanızın gelmediğini farz edelim. Elektrik faturasının gelmemesinin nedeni; Sayaç arızası, Sayaca ulaşılamaması durumu, Endeksör tarafından yapılmış okuma hatası, Okuma döneminizin henüz gelmemiş olması gibi sebeplerden kaynaklanmış olabiliyor.


Borç sorgulama işlemi, www.bedas.com.tr adresinden Fatura Sorgulama butonundan işletme kodu ve abone no girilerek gerçekleştiriliyor. Bu durumda elektrik tesisat numaranızı bilmiyor ve "Elektrik tesisat no nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


BEDAŞ'ın web sayfasında yer alan bilgilere göre;


"Adınıza düzenlenmiş elektrik faturası üzerinde yer alan "Tesisat No" bölümünden, veya ad/soyad ve T.C. Kimlik No bilgisi verilerek Alo 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak,  tesisat numaranızı öğrenebilirsiniz."


Elektrik faturası borç sorgulama!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön