29 / 03 / 2024

Elektrik ve doğalgaza dolar ayarı!

Elektrik ve doğalgaza dolar ayarı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgazı her ay, 3 ayda bir elektriği düzenliyor olmamıza rağmen bugün gördüğümüz 2.28'lik dolar paritesi bizim için çok etkileyici" dedi...



Dolardaki yükseliş nedeniyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgazı her ay, 3 ayda bir elektriği düzenliyor olmamıza rağmen bugün gördüğümüz 2.28'lik dolar paritesi bizim için çok etkileyici. Vatandaşımız, sanayicimiz lehine yerli kaynaklarımızla bunu dengelemeye gayret ediyoruz" dedi. Yıldız, dolarla karşılaştırmada fiyatların Kasım 2008'deki miktarların gerisinde olduğunu söyledi. 


AB'NİN 4'ÜNCÜSÜ 

Türkiye'nin bu fiyat artışına rağmen elektrik fiyatında konutta AB üyesi ülkeler arasında en ucuz 4'üncü, sanayide en ucuz; doğalgazda ise hem sanayi hem de konutlarda hâlâ en ucuz ülke konumunda olduğunu belirtti. Hükümetleri döneminde asgari ücretlilerin alım gücünde elektrik ve doğalgazla ilgili 2 kat artış olduğuna dikkati çeken Yıldız, asgari ücret içerisinde elektrik için yapılan harcamanın payının yüzde 18'lerden 8.8'e, doğalgaz için yapılan harcamanın payının yüzde 32'den 16.6'ya gerilediğini belirtti. 



Sabah 


Geri Dön