25 / 04 / 2024

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız özel bir televizyon programında enerjiye ve ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;



İşte Bakan Yıldız'ın  açıklamalarının satırbaşları ;

- Bütün şebeke ağlarımız seçime hazır

- 1.5 milyopn liraya mazot almanın imkanı var fakat bu çok zor. 13 bin 600 bayi ve binlerce çalışan var. Bunların maliyeti 42 kuruş. Düşürebilirseniz vergiyi düşürün diyorlar fakat bunun bir ölçüsü var. dağıtım hizmetleri ile birlikte mazotun maliyeti 2 lira.

- Petrol fiyatları değişimin gecikmeli etkisini dikkate alındığında ilk olarak şunu düşünmeliyiz. Biz tüketici ülkeyiz ve ham petrol varil fiyatları düştüğünde dahi bunun sürekli ve sürdürülebilir olması gerekmektedir. 13 ocaktan bu yana ham petrole zam geldi. Petrolü dolar ile alıyor tl ile satıyoruz. Ama bizim vatandaşa yansıttığımız olması gereken fiyatlarda. Biz tabii fiyattan yansıtıyoruz. Biz Türkiye olarak bu tür senaryolara hazırlıklıyız. Petroldeki değişimler 3 gün sonra fiyatlara yanısıyor

- Elektirik ve doğalgaza zam sorusuna Bakan Yıldız ; Teknik hesaplarımızı gerekçesiyle doğalgaz ve elektiriğe zam yapmayacağız.

- Uuslararası piyasa Türkiye'deki istikrarın devam edeceğine dair işaret verdi. Elektirikte arz talepten fazla. yenilenebilir ve yerli kaynaklara yöneliyoruz. Programın daha önünde ilerliyoruz. 

- 7 haziran sonrası gelşen arkadaşıma her yönüyle yardımcı olacağım bu şahsi bir mesele değil.Ülke meselesi. Mutlaka kurumsal hafızamızı ülkemiz adına kamu adına kullanacağız.



Habertürk


Geri Dön