19 / 04 / 2024

Elektrikli minibüs Bakan’dan onay aldı!

Elektrikli minibüs Bakan’dan onay aldı!

Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti...






Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti. Test sürüşü sonrası Işık, aracı çok beğendiğini kaydetti.



Işık, elektrikli araçların dünyada her geçen gün gelişen ve geleceğin teknolojisi olarak görülen bir konu olduğunu belirterek “Bu noktada bütün ülkelerin çok ciddi gayreti var. Türkiye olarak da biz bu yarışın dışında kalmak istemiyoruz” dedi. Bakanlığın yerli Otomobil konusunda yaptığı çalışmanın sürdüğünü ve gayet iyi gittiğini bildiren Işık, “O gelişmeler belli bir noktaya geldiği zaman paylaşacağız. Hedefimiz 2020’den önce bir Türk markasını başta Türkiye’nin sonrada dünyanın yollarına çıkarmak” dedi.




Milliyet


Geri Dön