26 / 04 / 2024

Elektronik marketler döviz kurunu sabitliyor

Elektronik marketler döviz kurunu sabitliyor

Döviz fiyatlarındaki hareketliliğin etkisiyle ithal malların değerinin artması tüketicilerin elektronik ürün alımlarını ertelemesine sebep oluyor.



Küresel kriz ortamında satışları canlandırmak için özel kur kampanyaları düzenleyen elektronik marketler doları sabitleme yoluna gidiyor. Dolar kurunu 1 YTL'ye kadar düşüren firmalar tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Pazarın güçlü oyuncusu Teknosa, masaüstü ve dizüstü bilgisayar almak isteyenlere sabit kur imkânı sundu.

Gold Computer de kasım ayında kuru sabitledi. Marketler, dövizi belli bir noktada sabitlemenin yanı sıra taksit süresini uzattı. Bimeks, Vatan, Media Markt gibi marketler, bankalarla yapılan anlaşmalar gereği 24 aya varan taksitli alışveriş fırsatı sunuyor.

Firmaların indirimli ürünlerini görmek için internet sitelerini ziyaret etmek yeterli. Bayram ve yılbaşının da alışverişi hareketlendirdiği bir ortamda Vatan Computer, dizüstü bilgisayarlara özel bir kampanya başlattı.

Doları 1 YTL'den sabitleyen teknoloji mağazası, tüm LCD ve plazma televizyonlarda yüzde 18 KDV kadar indirim uyguluyor. Tüm küçük ev aletlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde ise yüzde 25 indirim ile satış yapıyor.

Media Markt'ın tüketicilere özel hediye kartı ile isteyen herkes alışveriş yaparak puan toplayabiliyor. Bazı elektronik mağazalarından ise uçak biletini yüzde 20 indirimle almak mümkün.

Öte yandan son üç ay içerisinde doların yüzde 30-40 değer kazanmasının ardından kamu da kur sabitleme yarışına katıldı.

Haber, fotoğraf ve görüntü servisi yapan Anadolu Ajansı, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle bir doları 1,35 YTL olarak sabitledi. Bu ay başında alınan karar gereği dövize dayalı abonelik sözleşmesinde kur indirimi yapıldı.

Zaman


Geri Dön