28 / 03 / 2024

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı!

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı!

Temmuz, ağustos ve eylül ortalamasına göre perakende en çok iş ilanı veren sektör oldu. Önceki döneme göre artış gösteren başvurularda en çok bankalar tercih edildi. Garson ve kasiyer ihtiyacı arttı.



Yenibiris.com’un yayınladığı istihdam raporuna göre 2014’ün üçüncü çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör perakendecilik-toptancılık olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör yine Bankacılık-Finans oldu. İşe alım piyasasında son 3 ayın verileri şöyle...


Yenibiris.com’un Temmuz, ağustos ve eylül ayları ortalamasına göre perakendecilik-toptancılık sektörü eleman arayışında birinci sektör oldu. Sektörde bu dönemde başta mağaza satış danışmanı ve kasiyer olmak üzere 4900 kişi aranıyor. Depo elemanı ihtiyacı da artmış durumda. Turizm sektörü ise az bir farkla ikinci sırada yer alıyor. Sektörde en fazla ihtiyaç duyulanlar, kasiyer ve garsonlar. Verilere göre yapı-inşaatta eleman arayışı yaklaşık yüzde 40 oranında azalmış olsa da sektör son 3 ayda en fazla eleman arayan sektörler arasında 3. sırada yer aldı.


 



Geri Dön