29 / 03 / 2024

Elemeği, Avrupa'nın en büyük AVM'si projesini kazandı

Elemeği, Avrupa'nın en büyük AVM'si projesini kazandı

Ünlü aktör Robert de Niro'nun Moskova'daki lüks restoranı Nobu'nun iç mimari tasarımını yapan Bursalı mimarlık firması, proje beğenilince Avrupa'nın en büyük AVM'sinin projesini de kazandı



Sinema dünyasının efsane isimlerinden Robert De Niro'nun Moskova'da hizmete açtığı dünyaca ünlü Nobu Restaurantı'nın uygulama ve proje yönetimini Bursalı iç mimarlık firması Elemeği gerçekleştirdi. Proje çok beğenilince, Moskova'da inşa edilen Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi Kashirsky Mall'un bir bölümü de aynı Türk şirketine verildi. Elemeği, Tokyo'da bulunan ünlü alışveriş ikonu Ginza Sokağı'nın siluetini stilize ederek Kashirsky Mall AVM'ye uyguladı.

'DEV FİRMALARI GEÇTİK'

Elemeği İnşaat İç Mimarlık Şirketi Genel Müdürü İç Mimar Mehmet Aksöz, dünyanın en iyi 3 restoranından biri olarak gösterilen Nobu projesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgiyi verdi: "Uluslararası firmalar bu projenin peşindeyken, Nobu'nun proje yönetimini ve uygulamasını üstlenmemiz, bizim için ayrı bir heyecan ve gurur kaynağı oldu. Düşünün, proje Bursa'da Elemeği tarafından gerçekleştiriliyordu. Koordinasyon merkezi Bursa idi. Pek çok kişinin hayal bile edemediğini, biz gerçekleştirebiliyorduk."

ÜNLÜ GİNZA'NIN SİLUETİNİ TAŞIDI

Nobu'daki başarı, yine Moskova'da 480 bin metrekarelik alanda inşa edilen Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi Kashirsky Mall'u da Elemeği'nin müşterisi yaptı. Dev alışveriş merkezinin 6 bin metrekarelik bölümünün proje yönetimi ve uygulamasını üstlenen Türk şirketi, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan ünlü alışveriş ikonu Ginza Sokağı'nın siluetini stilize ederek Kashirsky Mall AVM'ye uyguladı. Şirket açıklamasında, "Konsept proje Amerikalı mimarların elindeydi, bizim Robert De Niro için hazırladığımız Nobu tasarımını duyup araştırma yapmışlar ve sonrasında görüşme için randevu aldılar bizden. Biz de numunelerimizi gösterdik ve 5 ay sonra olumlu sonuç geldi" denildi.

40 KİŞİLİK EKİPLE BİR YILDA TAMAMLANDI

Nobu Projesi 40 kişilik bir ekip tarafından yürütüldü. Projenin yönetimini Erman Üsel, proje uygulama sorumluluğunu Can Aksöz, Genel Koordinatörlüğünü Mimar Mehmet Aksöz'ün üstlendi. Bir yılda tamamlanan projenin toplam maliyeti 5.2 milyon dolar oldu.

Sabah


Geri Dön