19 / 04 / 2024

Elit Perla Palas'ta 148 bin TL'ye!

Elit Perla Palas'ta 148 bin TL'ye!

Delmar İnşaat, Kurtköy' de otel içinde daire konsepti ile tasarlanan Elit Perla Palas projesine start verdi. Otelde daire sahibi olmanın maliyeti 148 bin TL'den başlıyor



ABD'li emlak zengini Donald Trump, 1990'lı yılların sonunda Soho'da klasik emlak anlayışından farklı bir konsept geliştirmek istediğinde, insanların bir gayrimenkul yatırımı yaptıkları ancak yatırımcının kullanmadığı, yılın boş kalan dönemlerinde otel gibi işletilebilen 'condominium' modeline start vermişti. Bu yöntem Türkiye'de de Alman merkezli Hoffman İnşaat tarafından geçtiğimiz yıllarda denenmiş ancak şirketin iflasıyla birlikte konsept Türkiye'de uygulamaya geçememişti. Şimdi ise Türkiye'de sayılı projede denenmek istenen bu modeli Levent Uluca ve ABD'li JBS Development isimli iki ortağın kurduğu Delmar Yapı, İstanbul'un gelişen bölgelerinden Kurtköy'de gerçekleştirmek üzere kolları sıvadı. ABD'li JBS Development şirketiyle ortaklık yapan Delmar Yapı, Elit Perla Palas projesi ile tamamen otel konseptiyle hazırlanan bir gayrimenkul projesi geliştiriyor.Proje, üç farklı tipte toplam 207 adet rezidans ve ofisten oluşacak ve otel hizmeti verecek.

490 bin TL'ye kadar çıkıyor
Projenin ortaklarından Uluca, modelin yatırım amaçlı satın almalar için uygun olduğunu söyleyerek otel işletmesi hizmeti verecekleri ve dairelerin bu koşullarda kiralanacağını söyledi. Uluca, projenin 40 metrekare stüdyo daire ile 140 metrekare arasında değişen 3+1 daire seçeneklerinden oluştuğunu söyleyerek toplam 24 milyon TL yatırım yapacaklarını açıkladı. Projedeki stüdyo daireler 148 bin TL'den başlayacak, 3+1 dairelerin fiyatı ise 490 bin TL'ye kadar çıkacak. Büyüklüğü 66 metrekare ile 72 metrekare arasında değişen 1+1 daireler 217 bin 600 TL ile 259 bin 200 TL aralığında satılacak. Uluca inşaatına iki ay önce başlanan projenin 2012 yılında tamamlanarak teslim edilmesini planladıklarını kaydetti.

'Oteli kendimiz işleteceğiz'
Aslında bir konut projesi olarak tasarlanan ancak hem mimarisi hem de işletme biçimi nedeniyle otel yatırımını andıran projeden daire alan yatırımcılar daireyi istedikleri zaman işletme için otele devredebilecek. Uluca, "Proje otel olarak işletileceğinden isteyen yatırımcı kendisi gelip kalıp otel hizmeti alabilecek. İsteyenler ise yatırımlarını otel işletmesine vererek kiracı bulma sorunu ile karşı karşıya kalmadan kira geliri elde edebilecek" diye konuştu. Uluca, otelin işletmesini de kendilerinin yapacaklarını ancak koşullara göre profesyonel otel işletmeleriyle de anlaşabileceklerini kaydetti.

`Havayolları toplu alım için geliyor'
Uluca, Kurtköy'de Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gelişimiyle birlikte havayolu şirketlerinin projeden toplu alımlar yapmak için kendileriyle görüştüğünü söyledi. Uluca ayrıca "Birkaç havayolu şirketiyle toplu satış için görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Projenin mimarı Oya Uluca ise projeyi çevresel değerleri dikkate alarak az enerji tüketimine odaklı olarak yaptıklarını söyleyerek "Otel konforunda akıllı bir bina yapacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 5 yıldızlı otel tesisleri yönetmeliği ve Neufert'in standartları doğrultusunda teknik ve mekanik altyapıya sahip bir bina olarak projelendirildi. Tasarım sürecinde Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik (LEED) derecelendirme sistemi göz önüne alındı" diye konuştu.

Otelde daire sahibi olmanın maliyeti 148 bin TL'den başlıyor
40 metrekare(Stüdyo) 148 bin TL
64 metrekare (Stüdyo) 217 bin 600 TL
66 metrekare (1+1) 224 bin TL
72 metrekare (1+1) 259 bin 200 TL
140 metrekare (3+1) 490 bin TL
Sabah Emlak/Dilek Taş

www.elitperlapalas.com

216 482 70 70


Geri Dön