24 / 04 / 2024

Elite World Hotels Grubu dört yılda beş otel açacak!

Elite World Hotels Grubu dört yılda beş otel açacak!

Turizm sektöründe son yıllarda zincirleşme çalışmaları yürüten Elite World Hotels Grubu, bu kapsamda 2018 yılına kadar beş yeni otel açacak.



Turizm sektöründe son yıllarda zincirleşme çalışmaları yürüten Elite World Hotels Grubu, bu kapsamda 2018 yılına kadar beş yeni otel açacak. Üçü Türkiye'de ikisi de Rusya'da açılacak bu otellere 490 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Yeni yatırımlarla birlikte grubun otel sayısı dokuza çıkarken yatak kapasitesi de 4 bin 966'ya yükselecek. Grubun toplam istihdamı da bin 765'i bulacak. 


Türkiye'de turizm sektörüne ilk yatırım yapan ailelerden biri olan Elik Ailesi, 1975 yılında Van Tahran Otelini açarak bu alana giriş yaptı. İkinci kuşak ile birlikte zincirleşme çalışmaları yapma kararı alan ve Elite World Hotels markasını yaratan aile. 2002 yılında Talimhane'de bu zincirin ilk otelini açtı. Şu anda Van Tahran Oteli ile birlikte grubun toplam beş oteli ve bin 650 yatak kapasitesi bulunuyor. 


Elite World Hotels Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Elik, ikinci kuşak olarak bir dünya markası olmak için bu markayı yarattıklarını söylüyor. Elik, bu çerçevede üçü Türkiye'de ikisi Rusya'da olmak üzere beş yeni otel daha inşa ettiklerini ifade ediyor. 490 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek bu otellerle birlikte bin 215 kişiye istihdam sağlanacak. Böylece grubun toplam istihdamı da bin 765 kişiye ulaşacak. 


DÜNYA MARKASI HEDEFİ 

Yıllık 25 milyon Euro cirosu bulunan Elite World Hotels, şu anda devam eden yatırımlarının devreye alınmasıyla birlikte dokuz otelli bir zincir haline gelecek. Vedat Elik. "Elite World Hotels markasını geliştirirken uluslararası zincir olmak için yola çıktık. Rusya'da 145 milyon dolarlık yatırımla 5 yıldızlı bin 400 yataklı Elite  World St. Petersburg Moskovsky ile 85 milyon dolarlık yatırımla 360 yataklı 4 yıldızlı Elite World St. Petersburg otellerinin yatırımına devam ediyoruz. Bu iki otelimizi 2018 yılında açacağız. Almanya Münih'te de 250 odalı bir otel yapmak için görüşmelerimiz sürüyor" diyor.


Vedat Elik  bu yıl Marmaris İçmeler'de 25 milyon dolarlık yatırımla 186 yataklı 4 yıldızlı Elite World Marmaris otelini açacaklarını söylüyor. 


Elite World Hotels, Basın Ekspres Yolu'nda arsa dahil 120 milyon dolarlık yatırımla 802 yataklı, 350 kişinin istihdam edileceği 5 yıldızlı bir tesisi 2016 yılında hayata geçirecek. Elite World Europe adı verilecek olan bu tesis grubun en büyük oteli olacak. 



Ekonomist 




Geri Dön