27 / 04 / 2024

Elite World'den 4 otel için 465 milyon dolar yatırım!

Elite World'den 4 otel için 465 milyon dolar yatırım!

TÜRKİYE'de 4'ü şehir biri resort olmak üzere 5 otel ile hizmet veren Elite World Oteller Zinciri, ilk resort otellerini Marmaris'te açtı. Ünsal Şinik, söz konusu oteller için 465 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi.



TURKIYE'de 4'ü şehir biri resort olmak üzere 5 otel ile hizmet veren Elite World Oteller Zinciri, ilk resort otellerini Marmaris'te açtı. Bunun dışında 4 yılda yurtdışı da dahil olmak üzere 4 otel daha açacaklarını ifade eden Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şinik, söz konusu oteller için 465 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. 


Marmaris otelinin ardından gelecek 4 yılda açılacak yeni oteller ile otel sayısını 10'a çıkarmayı planladıklarını söyleyen Şinik, "Bu projeler ile zincirin yatak kapasitesi 4 bin 966'ya, grubun toplam istihdamı da 763'e yükselecek. 2014 ve 2015 yıllarının kendileri için yatırım yılı olduğunu söyleyen Ünsal Şinik, "120 milyon dolar yatırım yaptığımız İstanbul Basm Ekspress yolundaki Elite World Europe Otel, grubun en büyük oteli olacak. 401 odak kongre oteli olacak olan Elite World Europe Otel, 1 Mayıs 2016'da açılacak. 


Ayrıca İstanbul Maltepe'de 350 odalı Elite World Asia Otel'ine başlıyoruz. 2017 yılında açılacak otelin yatırımı 115 milyon dolar. St. Petersburg'da 2018'de iki otel daha açılacak" dedi. 


İlk resort yatırımı olan Marmaris'teki otelleri için 25 milyon dolar yaürım yaptıklarını belirten Şinik, "İstanbul Taksim, Florya ve Van'da yer alan Elite World Otelleri'nin ardından açılan Marmaris oteli, 93 odada 186 yatak kapasitesiyle haziran ayından bu yana hizmet veriyor" dedi. Elite World Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkam Coşkun Elik ise son dönemde Antalya'da yemi bir otel açmak için de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Elik, "Antalya'da yer bakıyoruz. 600 odalı bir tatil köyü planlıyoruz. 100 milyon Euro'luk bir yatırım olur diye düşünüyoruz. Soma Ankara, İzmir, gibi illerde de otel açmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön