24 / 04 / 2024

Elkon, Rusya’ya 10 beton santrali sattı!

Elkon, Rusya’ya 10 beton santrali sattı!

Türkiye’nin en büyük ‘beton santralı ihracatçısı’ Elkon, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle iki ayda Rusya’ya 10 adet beton santrali sattı.



Elkon Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, “Rusya’nın en büyük beton santralı tedarikçisiyiz. Bugüne kadar Rusya’ya 1000 civarında beton santralı kurduk. İlişkilerimiz kötüleşince ihracat da zora girdi. Ancak, hizmetlerimizi kesintisiz sürdürdük. Son iki ayda 10 beton santralı sattık. Eskiden yılda 140-150 beton santralı satıyorduk. Şimdi ilk etapta 100 adete ulaşacağız” dedi. Alpagut, İsrail ile ilişkilerin düzelmesinden sonra da İsrail’den konukların geldiğini ve büyük bir beton santralı siparişi verdiklerini belirterek, “Montajını yakında yapacağız” dedi.


BOLİVYA’YA DA SATTIK


Bu yıl Almanya, Filipinler, Peru, Şili’ye satışlar yaptılarını da anlatan Mustafa Alpagut, son olarak Bolivya’ya beton santralı sattıklarını açıkladı. Alpagut, “Firma olarak, ‘yüksek hızlı beton taşıma kova sistemi’ projemizle Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülen 2016 yılı Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında ödül de aldık” dedi. Alpagut, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin yurtdışındaki algısının bozulduğunu, özellikle Avrupalı müşterilerin “Türkiye’de üretim aksayabilir” gerekçesiyle zorluklar çıkardığını da söyledi. Alpagut, “Bu durumla mücadele ediyoruz. Ancak hep birlikte bu algı operasyonuna karşı çalışmalıyız” diye konuştu.




Hürriyet


Geri Dön