19 / 04 / 2024

Elmadağ'a kentsel dönüşüm şart!

Elmadağ'a kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümü başlatan Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin: "Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallalerindeki yapılaşmalar, çok eski olması sebebiyle olası afetlerde can ve mal kaybına yol açabilir'' dedi...



Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi. Başkan Gazi Şahin "İlçemiz Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerindeki yapılaşmalar, çok eski olması sebebiyle olası afetlerde can ve mal kaybına yol açması durumu söz konusu" dedi. 


BELEDİYE YETKİLİ 


Şahin, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz sonucu bu alanlar için Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazete yayınlanması sonucunda Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanması ve için Belediyemize yetki verildi" diye konuştu. 

Dünyada artık kentlerin yarıştığını ifade eden Başkan Gazi Şahin, bu yarışta geride kalmamak için Kentimizi en üst seviyelere çıkartmalıyız" ifadesini kullandı.


"İLK ETAPTA BOŞ ALANLARDA" 


Başkan Şahin, kentsel dönüşümün, kentsel bozulmanın yaşandığı alanların ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşulların kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan strateji ve eylemlerin bütünlüğü oluşturduğunu ifade etti. 

Başkan Gazi Şahin, ilçede yürütülecek kentsel dönüşümün ilk etapta boş alanlarda uygulanacağını ve evi yıkılacak vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirtti. 


Elmadağ'da start verilen kentsel dönüşümün, ilçenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı da belirtildi. 


Habertürk Ankara


Geri Dön