29 / 03 / 2024

Elmadağ'da 2 bin 772 konut yenilenecek!

Elmadağ'da 2 bin 772 konut yenilenecek!

Hak sahipleri, evlerinden çıkmadan, 10,5 hektarlık rezerv alan Birinci Etap'ta 595 konutun inşaatı başlayacak. 5 etap halinde yapılacak dönüşümdeki bu uygulamayla, Bakanlığın kira yardımı yükü hafifleyecek...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elmadağ Belediyesi arasında imzalanacak protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçedeki 2 bin 772 konut yenilenecek.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 71,5 hektarda 2 bin 772 konutun dönüşümünü sağlayacak projenin imzaları yarın atılacak. Bin 239 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak.


Bölgedeki dönüşüm, diğerlerinden farklı olacak. Hak sahipleri, evlerinden çıkmadan, 10,5 hektarlık rezerv alan Birinci Etap'ta 595 konutun inşaatı başlayacak. 5 etap halinde yapılacak dönüşümdeki bu uygulamayla, Bakanlığın kira yardımı yükü hafifleyecek.


Dönüşüm alanında hazırlanan fizibilite çalışmalarına göre, hak sahiplerinin yüzde 50'si konutlarını borçsuz alabilecek. Birden fazla konut alma hakkı bulunanlara ise uygun koşullar sunulacak.


Proje özellikleri


Konutlar tasarlanırken, aile ve mevcut konutların büyüklükleri dikkate alındı. Bina yükseklikleri ve yoğunlukları, vadi boyunca devam eden peyzajla azalacak. Binalar, 2 kattan başlayarak 8 kata kadar yükselecek.


Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültürel alanları, sağlık ve spor tesisleri, camileri, ticari üniteleriyle Elmadağ'ın incisi olacak. Rekreasyon alanında, sosyal tesisler, kafeteryalar, süs havuzları, çocuk oyun alanları yer alacak.


Yaya odaklı yaşam mekanlarının oluşturulduğu proje, 8 yılda tamamlanacak.



Sabah 


Geri Dön