19 / 04 / 2024

Elmalı'da yeni yatırımlar yapıldı!

Elmalı'da yeni yatırımlar yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Elmalı'da Yuva Kapalı Devre Sulama Sistemi, İndirici Trafo Merkezi ve Asfalt Plenti Tesisi'nin açılışını yaptı.



Elmalı'ya duble yol, mezbaha, sulama sistemi, aile sosyal hizmet merkezi yatırımlarının müjdesi verildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli'nin ardından açılış zincirine Elmalı'da devam etti. 




Ak Parti milletvekilleri, Î1 Başkam, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı Elmalı ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yuva Kapalı Devre Sulama Sistemi, Asfalt Plent Tesisi ile TEİAŞ'ın yaptığı indirici trafo merkezinin açılışı yapıldı. Antalyalı basın mensuplarının da izlediği ziyaret programında, Elmaldı vatandaşlarla basın toplantısında bir araya gelen Çavuşoğlu ve Türel, yatırım müjdeleri verdi. 




45 yıl sonra sulama sistemi 

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve Başkan Menderes Türel'in ilk durağı Yuva Mahallesi oldu. Coşkulu kalabalık tarafından davul zurnalarla karşılanan Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel'e halk yoğun ilgi gösterdi. Halka seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçimden önce verdikleri bir sözü daha yerine getirdiklerini ifade ederek, "6 ay içinde Yuva'ya sulama sistemini yaparız dediğimizde, bazıları bizi ciddiye almadı. Verdiği her sözü yerine getiren Menderes Türel'i iyi tanımıyorlardı. 

İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik. Sizden aldığımız destekle kapalı devre sulama sistemini bitirdik. Yuva'nın bundan önceki sulama sistemi 1970 yılında yapılmıştı. 45 yıl soma yeni bir sulama sistemini Bütünşehir Yasası sayesinde biz yaptık. Bu projeye yaklaşık 2.6 milyon lira harcadık. Bu kapalı devre sulama sistem ile Yuva'da enerji yüzde 35 daha tasarruflu hale gelecek. Daha bitmedi. Güneş eneği santralleri kurarak ilerleyen zamanda sulama maliyetini sıfıra indireceğiz. Bu sistemle 5 bin dekar alanı sular hale geliyoruz. 1 senesini tamamlamayan bir belediye temel bile atamazken, biz açılış yapıyor hale geldik. Sizlerden aldığımız güçle bu hizmetleri yapıyoruz" diye konuştu. 



"Yuva bizim Yuvamız" diyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya ve Elmalı'ya çok güzel hizmetler yapıldığını söyledi. Çavuşoğlu Yuva'da yaşanan su baskını konusunda raporlar hazırlandıktan sonra hasarın giderilmesi için gerekli kaynağı Ankara'dan göndereceklerini kaydetti. 



Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'nın turizmin başkenti olmasının yanı sıra tarımın da başkenti olduğunu ifade ederek, bu tür tarımsal verimliliği artırıcı projelere daha çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 



Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Yuva Kapalı Devre Sulama Sistemi'nin 100 günde tamamlandığını belirterek, verdiği sözü kısa sürede yerine getiren Başkan Türel'e teşekkür etti. Öztekin, iki gün süren şiddetli yağış nedeniyle Elmalı Ovası'nın üçte birinin sular altında kaldığını belirterek, Türkmendere Barajı'mn yapılmasının önemine dikkat çekti. Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Menderes Türel daha sonra Yuva Kapalı Devre Sulama Sistemi'ni dualarla açtı. Çavuşoğlu ve Türel, sulama sisteminin vanasını çevirerek Yuva ovasına sistemden ilk suyu verdi. 




Elmalı'ya müjde üstüne müjde 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediyesi Düğün Salonu'nda halkın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Elmalıların toplantıya ilgisi büyük oldu. Alkışlarla salona giren Çavuşoğlu ve Türel, vatandaşları selamladı. Elmalılara yatırım müjdeleri veren Başkan Türel, bu yıl 18 milyon, 2016' da da 27 milyon lira olmak üzere 2 yılda Elmalı'da sadece alt yapıya 45 milyon lira harcayacaklarını açıkladı. 11 Özel İdaresi'nin 2013 yılında 10 milyon lira bütçe ile 539 köye hizmet verebildiğini hatırlatan Türel, Bütünşehir Yasası ile sadece 1 yılda Elmalı'ya 18 milyon lira alt yapı yatırımı yapabilir hale geldiklerinin altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Elmalı'ya önemli tesisler kazandırdıklarını belirten Türel şöyle konuştu: "Elmalı'da asfalt plent tesisini açacağız. 4 milyonluk bir yatırımdır. Kaş, Demre, Finike, Kumluca ve Korkuteli'nin asfaltı buradan üretilecek. 

Yuva'da Kapalı Sistem Sulama Tesisi'ni hizmete açtık. 2 milyon 800 bin liralık bir yatırım. 100 iş gününde tamamladık. İlk defa kapalı sistem sulamayı burada gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bize verdiği moral ile yeni yatırımlar ortaya koyuyoruz. Büyüksöle, Küçüksöle ve Eskihisar'da da kapalı devre sulama sistemi kuracağız." 




Modern mezbaha 

Elmalı'ya modem bir mezbaha kazandıracaklarının müjdesini veren Türel, "Artık çalışmalar tamamlandı. 1 milyon 250 bin lira tutarında bir proje. İhalesini 12 Nisan'da yapıyoruz. Burası aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşan bir bölge. Tamamlandığında dünyanın en çağdaş mezbahalarından biri Elmalı'da olacak" dedi. 



Elmalı'da bir de aile sosyal hizmet merkezi kuracaklarını belirten Başkan Türel, "Burada kadınlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları vereceğiz. Kadınlar için bir yaşam merkezi olacak. Kadınlara özel bir havuz da bulunacak. Antalya'daki Kadınlar Plajı'na gidemeyen kadınlarımız burada serinleyecek" diye konuştu. Grup yollarını sıcak asfaltla buluşturduklarını kaydeden Türel, Elmalı'da geçen yıl 2 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını, bu yıl da 10 milyon lirayı kırsal yollar için harcayacaklarını anlattı. Türel, bu çalışmaların birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışarak olduğunun altını çizerek, "Sizlerin destekleriyle bu çalışmaları yapıyoruz. Biz Ümit Başkan ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu çalışmaları Elmalı'yı hizmet sağanağına dönüştürecek gayretler gösteriyoruz" dedi. 



Fatma Nine duygulandırdı 

Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak dağ, dere, tepe her yere hizmet götürdüklerini ifade ederek, Elmalılara, 20 yaşmda gelin gittiği evde 66 yıl soma su götürülen 86 yaşındaki Fatma ninenin hikayesini anlattı ve videosunu izletti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fatma nine ile ilgili söylediklerinin de ekrana geldiği video sırasında duygusal anlar yaşanırken, video sonunda salonda alkış tufanı koptu. 

Elmalı-Korkuteli arasına duble yol Elmalı'ya hizmet yağdığım belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi: "Elmalı'ya hizmet yağıyor. Belediyelerimiz çalışıyor. Ümit Başkan ve Menderes Başkan uyum içinde çalışıyor. Hizmetler arka arka gelmeye başladı. İki belediye başkanı el ele verdiler. Hizmetin en iyisini getirdiler. 14 yılda Elmalı'ya çok önemli hizmetler verdik. Bugün TEİAŞ'ın 7.5 milyon lira harcayarak yaptığı indirici trafoyu hizmete açacağız. Ayrıca Elmalı'ya nakil hatları için 24 milyon lira daha harcadık. Elmalı'ya hizmetin en iyisi yakışır'' dedi.



Antalya Gazete Bir


Geri Dön