26 / 04 / 2024

Elmalı'daki orman arazisinde devam eden okul inşaatına suç duyurusu!

Elmalı'daki orman arazisinde devam eden okul inşaatına suç duyurusu!

CHP Beykoz İlçe Örgütü, Elmalı’da özel orman arazisi içerisinde devam eden okul inşaatı ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Taştan’ın Beykoz Adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında yönetim kurulu ile meclis üyeleri de yer aldı.



CHP Beykoz İlçe Örgütü, Elmalı’da özel orman arazisi içerisinde devam eden okul inşaatı ile ilgili suç duyurusunda bulundu. CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın Beykoz Adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında yönetim kurulu ile meclis üyeleri de yer aldı. Taştan, Beykoz’un rant şehrine dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

 

Mahir Taştan yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi: "AK Parti’nin yaptığı yeni bir uygulama ile imar planlarında artık belediyelerin saf dışı kaldığı bir uygulama ile karşı karşıyayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel imar planları çıkarılarak ormanlarımızın yağmalanmasına izin veriliyor. Belediyeler saf dışı bırakılarak karar verme yetkisi elinden alınıyor. Çıkacak imar planları meclis komisyonlarında değil sadece bakanlığın verdiği bir karar ile uygulanıyor. Bunun örneği de Elmalı’da özel orman arazisinde devam eden devasa inşaattır. CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile Sağ İBB Meclis Üyesi  Hüseyin Sağ tarafından açılan dava devam etmektedir. Fakat açılan davalarda durdurma olmamış inşaat son sürat devam etmektedir. Bugün burada ağaçların kesilmemesi, ormanlarımızın yok olmaması için suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunu gerçekleştirirken buraların ne amaçla kullanılacağı bizler için önemli değil. Buraların orman vasfı kaybettirilmeden arka taraflara doğru ilerlemesinin durdurulmasını istiyoruz. Beykoz’un orman kenti görünümünü kaybedip şehir rantına dönüşmesini istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın özel imar izinleri ile vermiş olduğu orman arazilerinin talanına dur demek için ilk davamızı açıyoruz. Bundan sonraki her türlü orman talanında da mücadelemize devam edeceğiz."

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve beraberindeki heyet basın açıklamasının ardından adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

 


Flashaber 


Geri Dön