23 / 04 / 2024

EMA Grup enerji santrali projelerine odaklanacak!

EMA Grup enerji santrali projelerine odaklanacak!

Endüstriyel tesisler için terzi usulu mühendislik çözümleri sunan EMA Grup, önümüzdeki dönemde başta fotovoltaik olmak üzere alternatif enerji santrali projelerine yoğunlaşacak. Hüseyin Vatansever konutla ilgili konuştu...



Endüstriyel tesisler için terzi usulu mühendislik çözümleri sunan EMA Grup, önümüzdeki dönemde başta fotovoltaik olmak üzere alternatif enerji santrali projelerine yoğunlaşacak. EMA Enerji ortaklarından Hüseyin Vatansever, son dört yılda bir yandan endüstriyel projelere ağırlık verdiklerini bir yandan da hizmet yelpazesini genişlettiklerini söyledi. Yoğunlaştıkları konulardan birinin de yenilenebilir enerji olduğunu anlatan Vatansever, bu yıl güneş enerjisi ile ilgili bir İtalyan firması olan Energienuove ile çözüm ortaklığı kapsamında işbirliği yaptıklarını açıkladı. Vatansever, "Bu kapsamda  İzmir  Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 63 kilovatlık bir sistem kurduk" açıklamasını yaptı. 


EMA'nın önümüzdeki dönemde başta fotovoltaik olmak üzere jeotermal ve biyogaz gibi alternatif enerji santrallerine yoğunlaşacağı bilgisini veren Hüseyin Vatansever, "Bunlar mevcut üretim yeteneklerimize uygun işler. Ülke olarak bu konularda ciddi potansiyelimiz var. Biz de EMA Enerji olarak bu işi biliyoruz. 

Kaynağı ülkemizde olan enerji türleri konusunda hizmet vermek istiyoruz" dedi. EMA'nın 1993 yılında küçük konutlar için ısıtma, klima ve havalandırma konularında mekanik tesisat taahhüt işleri yaparak faaliyete geçtiğini anlatan Vatansever, enerji tesisleri konusunda ise ortaklarıyla birlikte danışmanlıktan anahtar teslimi fabrika kurulumuna kadar yatırımcının tüm ihtiyacına yanıt verebilecek bir hizmet paketi sunduklarını dile getirdi. 


"Özel projelerde de varız"

Hüseyin Vatansever, enerji yatırımları noktasında konusunda uzman mühendis ve proje yöneticileriyle profesyonel bir anlayışa sahip olduklarını bildirdi. Vatansever, şöyle devam etti: "Bu ekip proje tasarımı, mühendisliği, ürün tedariki, kurulumu, planlama ve denetimi gibi stratejik görevlerde rol alıyor. Ayrıca özel gereksinimi olan projeler için konusunda uzman yerel ortaklarla işbirliği içindeyiz. İş ortaklarımızla yatırımcılara kaliteli ürünlerle tasarlanmış en verimli sistemi, düşük maliyet üe sunuyoruz. Şebeke bağlantı fotovoltaik sistem kurulumları için yasal mevzuatlar çerçevesinde ihtiyaca uygun, elektrik, statik ve mimari uygulama projeleri hazırlıyoruz. 


Fotovoltaik sektörünün önde gelen üreticilerinin ürünleriyle projelendirme ve kurulumlar ını yapıyoruz." EMA'nın yeni vizyonunda endüstrinin içinde yer almak olduğuna vurgu yapan Hüseyin Vatansever, son dört yıldır endüstrinin içine daha fazla girdiklerini dile getirdi. Artık bireysel mekanik tesisat işlerinin daha geri planda kaldığı tespitini yapan Vatansever, "Sanayici için endüstride terzi usulü projeler, çözümler üreten bir firma haline geldik. Endüstriyel tesislerle ilgili her türlü mekanik tesisatları, özel imalat gerektiren tankları, konveyör-vinç gibi ekipmanları, özel makine imalatlarını ve fabrikalardaki bu cihazlarla ilgili hava, su, gaz, yağ, buhar gibi tesisatların hem tasarımlarını yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Torbalı'da rafineri kurdu Yer aldıkları projelerden birinin de İzmir Torbalı'da kurdukları rafineri olduğunu anlatan Hüseyin Vatansever, rafinerilere dair şu bilgileri verdi: "Bunlardan bir tanesi metil ester, diğeri gliserin rafinerisi. 


Türkiye'nin en büyük rafinesinde ne varsa, bunlarda da aşağı yukarı aynı şeyler var ama boyutları çok daha küçük. Orada farklı imalatlarda kullanılan, içindeki karıştırıcı ve ısıtıcılarıyla beraber tankların imalatım ve montajım yaptık. Burayı çalışır vaziyette iki ay önce teslim ettik. Biyodizelde özellikle kanola yağı kullanılıyor. Bunların depolanmasıyla ilgili tankların imalatı da sürüyor. Şu an Torbalı'da 3 bin tonluk sekiz tane tankın imalatını yapıyoruz. Tabi bunların her türlü boru ve tesisatı da projeye dahil. Daha önce de benzer işler yaptık. Yaptığımız tank sayısı 20'ye ulaştı. Bir tank imalatçısı olma yolunda ilerliyoruz. Şimdiye kadar yaptıklarımız arasında hem paslanmaz hem siyah olarak 500 ton ile 3 bin ton arasında tanklar bulunuyor." Fabrikalara dönük mekanik tesisat projeleri ve uygulamalarını da gerçekleştirdiklerini belirten Hüseyin Vatansever, İzmir Atatürk OSB'de 50 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesisin tesisat işlerini yeni teslim ettiklerini bildirdi. Şimdi ise Aliağa OSB'de 20 bin metrekarelik bir tesisin alt ve üst yapı tesisat işlerini yaptıklarım anlatan Vatansever, "EMA Enerji olarak kendi organizasyonumuzu artık tamamen bu endüstriyel çözüm ortaklığına doğru götürmeye çalışıyoruz. Şu anda bünyemizde 13 mühendis arkadaşımız var. Önümüzdeki dönemde kadromuzu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu. Bu yıl piyasaların durağan seyrettiğini sözlerine ekleyen Vatansever, 'Yıl sonunda hedeflerimizin yüzde 80'ini yakalayabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Türkiye'de ekonomik istikrar sağlanırsa, önümüzdeki yıl 2014'te ertelenen yatırımların devreye girdiği bir yıl olacak. Bu da pazarı canlandırır. Türkiye, çok kritik bir dönemden geçiyor. Gündem ekonomi olur ve projelere odaklanılırsa 2015 hem ülkemiz hem de sektörümüz açısından iyi bir yılolur" görüşünü kaydetti. 


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön