25 / 04 / 2024

Emaar ilk designer outlet AVM'yi Haziran 2016'da açacak!

Emaar ilk designer outlet AVM'yi Haziran 2016'da açacak!

Gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties, İtalya’ da ve Çin’de çok sayıda designer outlet’ i yöneten RDM ile ‘lüks outlet’ konusunda işbirliği yaptı..



Şirket bu kapsamda ‘designer outlet’ de denilen ilk lüks outlet AVM’yi Büyükçekmekce’de açacak. Haziran 2016’da faaliyete geçmesi planlanan bu AVM’yi bir zincir haline dönüştürmeyi hedefleyen Emaar ve RDM, İstanbul’da ikinci bir AVM için yer bakarken, İzmir, Bodrum ve Antalya’da da arazi arıyor.

İşbirliğini RDM CEO’su Jacopo Mazzei ve Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Avi Alkaş ile birlikte düzenlediği bir toplantı ile duyuran Emaar’ın Regional CEO’su Ozan Balaban, 125 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Emaar için Türkiye’nin stratejik bir ülke olduğunu, Toskana Vadisi ve Emaar Square projesi ile bunu gösterdiklerini dile getiren Balaban, yeni yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “Bu projelerle turizme de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Büyükçekmece’deki designer outlet projemiz 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip, 203 bin metrekarelik bir arazinin üzerinde yer alacak, içinde 150 mağaza bulunacak.”


İkinci yatırım hazırlığında

Yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Balaban, şöyle devam etti: “İstanbul 10 milyon turist alan, ancak 30 milyon turisti hak eden bir şehir. O nedenle yine önceliğimiz Avrupa yakası olmak üzere ikinci designer outlet’imizi açabilmek için arazi arayışına başladık. Asya yakasını da araştırıyoruz. Bunun dışında turistik açıdan büyük ilgi gören İzmir, Bodrum, Antalya’da da arazi araştırmalarına başladık.”


‘Ülkenin potansiyeline inanarak biz de geldik’

RDM’nin CEO’su Jacopo Mazzei de, “İstanbul hem turistin hem de satın alma gücünün arttığı bir şehir. Çok genç ve gelişmekle olan bir ülkesiniz. Biz bu potansiyele inanarak geldik. Yatırımımız sadece bir AVM değil, aynı zamanda bir kültür merkezi olacak ve bir model oluşturacak. Tasarım outlet projemiz Emaar ile birlikte bir zincir şeklinde Türkiye’de gelişecek” diye konuştu.


 

Milliyet


Geri Dön