19 / 03 / 2024

Emaar Square AVM kapılarını Eylül 2016'da açıyor!

Emaar Square AVM kapılarını Eylül 2016'da açıyor!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi ünvanını taşıyacak olan Emaar Square AVM'de 105 tanesi yeme, içme ve eğlence alanlarına ayrılmış 400 mağaza bulunacak.




Emaar Türkiye’nin İstanbul Çamlıca’da hayata geçirdiği projesi Emaar Square Alışveriş Merkezi kapılarını Eylül 2016'da açıyor. Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi ünvanını taşıyacak olan Emaar Square AVM'de 105 tanesi yeme, içme ve eğlence alanlarına ayrılmış 400 mağaza bulunacak.


Discovery Center - Sualtı Hayvanat Bahçesi, 15 salonlu sinema kompleksi, buz pisti ve Galeries Lafayette gibi Türkiye’ye ilk defa gelecek pek çok markanın bulunduğu alışveriş merkezinde 150 bin metrekareden fazla kiralanabilir alan yer alıyor.


Emlakkulisi.com olarak Emaar Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen'le bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj;


Çamlıca Emaar Square projesinin yüzde kaçı satıldı, projenin teslim tarihi nedir?

-Emaar Square yaklaşık 1.000 konut, 183 odalı beş yıldızlı The Address Hotel, ofis binası, Türkiye’de ilk kez faaliyet gösterecek markaların da içerisinde bulunduğu, Türkiye’nin en  büyük alışveriş merkezlerinden birine sahip olacak ve dolayısıyla İstanbul’a da çok büyük  değer katacak bir proje. Şu an bizim gözbebeği projemiz. Emaar Square’de evlerin  teslimatlarına 2016’nın ilk çeyreğinde başlayacağız ve bu da bizi oldukça heyecanlandırıyor.  Çünkü uzun zamandır emek veriyoruz, bu emeğin değere dönüştüğünü görmek gerçekten  çok keyifli. Öte yandan evlerimizin yüzde 85’ini sattık. Hele de üst üste yaşadığımız seçimler nedeniyle geçirdiğimiz durgunluk düşünülürse, bence bu çok önemli bir oran 


Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi olacak olan Emaar Square AVM kapılarını ne zaman açacak?

-İlk soruda da belirttiğim gibi Türkiye’nin en büyük AVM’sini açacağız. Bunun için belirlenen tarih Eylül 2016. Çok özel bir alışveriş merkezi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bir AVM’den çok bir yaşam merkezi oluşturuyoruz.  İki ayrı çocuk konseptimiz var: Bir tanesi The Dubai Mall’da da benzeri bulunan 4500 bin metrekare civarında sualtı hayvanat bahçesiyle, ‘discovery center’ dediğimiz çocukların hem gelip görüp, hem de eğlenebilecekleri, aynı zamanda eğitim alabilecekleri, penguen, timsah gibi canlılarla tanışabilecekleri gerçekten etkileyici bir bölüm. Diğeri ise 000 metrekareye yakın büyüklükte bir ‘fun lab’. İçerisinde Sega oyuncakların olduğu hem büyüklerin hem çocukların, ailece vakit geçirebileceği bir konsept. Ayrıca İstanbul’un en büyük sinema kompleksinin geleceğinin müjdesini verebilirim. Mars Grubu’yla 15 salonlu, IMAX’li sinemalarımız olacak. Dolayısıyla açıldığı gün itibarıyla alışveriş merkezimizin büyük ilgi çekeceğini düşünüyoruz. 


Emaar Square Alışveriş Merkezi'nde hangi mağazalar yer alacak?

-Galeries LaFayette, ortaklaşa basın toplantısı yaparak açıkladığımız önemli bir marka. Ancak diğer markaları yine bir basın toplantısıyla açıklamak ve heyecanımızı sizlerle de paylaşmak istiyoruz. 


AVM'de toplam alan ve kiralanabilir alan ne kadar?

-Emaar Square Alışveriş Merkezi’nin toplam kiralanabilir alanı 150 bin metrekareden fazla 105 civarında kafe ve restoran bulunuyor ve bunların yüzde 60’ının açık alanı mevcut.


Florentia Village, Luxury Designer Outlet kapılarını ne zaman açacak?

-Florentia Village’ın projesi çıktı, inşaatına da bu yılın ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Bu projede hızlı ilerlemeyi düşünüyoruz; yıl sonu olmasa bile, 2017 baharına açılmasını arzuluyoruz. 


Florentia Village, Luxury Designer Outlet'te yer alacak mağazalar belli mi?

-Biliyorsunuz burada İtalyan Fingen Group ile ortaklık yaptık ve büyük ortak olarak çalışmaları biz yürütüyoruz. Fingen Group Avrupa’nın en büyük outlet yatırımcısı ve portföylerinde bulunan bütün büyük markalar, Büyükçekmece’deki Florentia Village’da da olacak.


Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

-2016 Emaar Square projesinde evlerin teslimatına başlayacağımız ve aynı zamanda Emaar Square AVM’yi açacağımız bir yıl olacak. Dolayısıyla bizim için önemli bir sene. Yanı sıra ofis binamızda da ön kiralamaya başladık. Kısaca 2016 çok çalışacağımız ve şirketimiz için önemli hedefleri gerçekleştireceğimiz bir yıl olacak. 




Geri Dön