19 / 04 / 2024

Emaar Square Mall 28 Nisan'da açılıyor!

Emaar Square Mall 28 Nisan'da açılıyor!

Emaar Square Mall, 28 Nisan 2017 tarihinde kapılarını açıyor. AVM, 5000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 25 milyon kişiyi ağırlayacak.



Emaar Square Mall, 28 Nisan 2017 tarihinde açılışa hazırlanıyor. 2012’de inşaatı başlayan Emaar Square Mall dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, dünyanın en büyük alışveriş merkezi The Dubai Mail gibi görkemli projelere imza atan  Emaar’ın Türkiye’deki ikinci projesi olacak.


İstanbul Çamlıca’da hayata geçirilen Emaar Square Mall'ın 5000 kişiye istihdam sağlaması ve yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı:


Emaar Square Mall, Nisan’da açılıyor. Alışveriş merkezinin 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Emaar Türkiye’nin Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, yılda 25 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Elazığ, “Dakikada 100 kişi Emaar Square Mall’un kapılarından geçecek” dedi.


Emaar Properties’in en önemli projelerinden biri olan Emaar Square Mall, Nisan ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Emaar Square Mall’un 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Emaar Türkiye’nin Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, yılda 25 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.


Emaar’ın alışveriş merkezlerine yaptığı toplam yatırımı 4 milyar dolardan fazla olduğunu ve alışveriş merkezlerini yılda 125 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Elazığ, Türkiye’deki AVM’ye Dubai Mall’daki müşteri deneyimini taşıyacaklarını vurguladı.


Hedef yüzde 10 yabancı

Dubai Mall’un yılda 80 milyon ziyaretçi ağırladığını belirten Elazığ, “Neredeyse Türkiye nüfusu kadar kişi, Dubai Mall’u ziyaret ediyor ve Dubai dünya haritasında bir destinasyon haline geldi. Emaar Türkiye olarak, Emaar Square Mall’a yılda 25 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Dakikada 100 kişi Emaar Square Mall’un kapılarından geçecek. Sanılanın aksine Türkiye ve İstanbul, alışveriş merkezlerine henüz doymadı. Ayrıca hedeflerimizi sadece iç tüketimden beslenerek yapmayacağız. Şu anda AVM’lerde yabancı ziyaretçilerin oranı ortalama yüzde 2. Dubai deneyimine güvenerek, kendimize önemli bir hedef koyduk. 2023’e kwadar kendi yabancı ziyaretçi oranımızı yüzde 10’a çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.


Türk pazarı olacak

Emaar Square Mall’un giriş katı ve The Boulevard bölümünde Galeries LaFayette, Gucci, Hermes, Cartier, Mercedes, Harry Winston gibi dünyanın önde gelen markaları bulunacak. Ayrıca Emaar Square Mall içerisinde Zara, LC Waikiki, Massimo Dutti, Victoria Secret, Mango ve Kiğılı gibi her kesime uygun markalar da yer alacak.


Dünyanın en eski ve en ünlü alışveriş merkezi Kapalı Çarşı’nın yüzlerce yıllık muhteşem mimari konsepti Emaar Square Mall’da bir araya getirildi. Türk Pazarı, Kapalı Çarşı’nın ruhunu, Kadıköy Balık Pazarı ile Mısır Çarşısı’nın canlılığını ve küçük pazarların dinamizmini yaşatacak.


Lüks ürünlerin yarısından fazlasını satıyor

Arzu Uludağ Elazığ, Emaar’ın alışveriş merkezleri ve perakende grubunun 2016’da yatırımlarını bir önceki yıla oranla yüzde 13 artırarak 510 milyon dolara çıkardığını anlattı. Elazığı, şöyle devam etti: “En önemli yatırımlarından Dubai Mall; 1.200’den fazla mağazaya sahip. Dubai Mall’da şu anda lüks markalara ait 80 mağaza var. Lüksün tüm mağazalar içindeki oranı yüzde 6. Bu yıl 150 uluslararası marka daha Dubai Mall’da yerini alacak. Böylece lüks markaların oranı yüzde 17’ye kadar yükselecek.”


Arzu Uludağ Elazığ, Dubai’de satılan tüm lüks ürünlerin yarısının satışının Dubai Mall’da gerçekleştiğini de anlattı.


Otel, ofis ve konut da var

Emaar Square Mall’u bir alışveriş merkezi olarak tanımlamanın yeterli olmayacağını dile getiren Arzu Uludağ Elazığ, şöyle devam etti: “Karma bir yaşam merkezi olarak hayata geçen Emaar Square; otel, ofis, konut ve alışveriş merkezini aynı çatı altında sunuyor. Emaar Square’de, farklı yaşam tarzlarının ihtiyaçlarına uygun olarak çeşitlendirdiğimiz Residences, Heights, The Address Residence Istanbul, The Address Residence Skyview Istanbul kategorilerde toplam 1.068 konut bulunuyor.” 



Vatan


Geri Dön