18 / 04 / 2024

Emaar Square Mall açılışa hazırlanıyor!

Emaar Square Mall açılışa hazırlanıyor!

Emaar Square Mall sakinleri hazırlıklarını yavaş yavaş tamamladı. Türkleri lüks kavramı ile tanıştıran Galeries Lafayette gibi mağazalar son rötuşlarını yaptı.



İstanbul’un parlayan yıldızı Anadolu Yakası. Üsküdar, Haydarpaşa, Kadıköy, Kurtköy ve Marmara Denizi’nin doğu kıyısı, şehrin bu yönde büyümesiyle birlikte, çok daha değerli bir yaşam merkezine dönüşmeye başladı.


Kozyatağı’nda yükselen iş merkezleri, Kurtköy’deki İstanbul Park motor sporları pisti ve Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un hızla gelişen önemli merkezlerini temsil ediyor. Anadolu yakasında şimdi de, Dubai sermayeli  EmaarLand diyebileceğimiz yepyeni bir yaşam alanı oluşuyor. Nisan sonunda kapılarını açacak olan İstanbul’un en büyük AVM’si, Emaar Square Mall sakinleri yavaş yavaş hazırlıklarını tamamlıyor. Türkleri lüks kavramı ile tanıştaran Galeries Lafayette gibi mağazalar son rötuşlarını yapıyor.


Dünyanın en büyük tuzlu su timsah çifti ve nesli tükenmekte olan Humboldt penguenleri de olay yerine vardı. Dev akvaryum başta olmak üzere AVM ile ilgili sorularımı Emaar Türkiye Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan Sorumlu Kıdemli Direktör Arzu Uludağ Elazığ yanıtladı.


‘Türkiye’ye inanıyoruz’


Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar ise, “Türkiye güçlü pazarlarımızdan, pazara girdiğimiz günden bu yana ülkenin sosyo-ekonomik büyümesini destekleyen güçlü bir ortak olduk” diyor.


Gerçekleştirmiş oldukları, yüksek değer teşkil eden projeler ile yeni istihdam alanları yaratarak, perakende, turizm ve eğlence dahil olmak üzere yan sektörleri de desteklediklerine dikkat çeken Alabbar, “Yatırımlarımızı arttırmaya ve projelerimizi planlandığı gibi teslim etmeye kararlıyız” diyor.


Dakikada 100 kişi


Kapılarınızı açıyorsunuz...


28 Nisan için geri sayıma başladık. Ziyaretçilerin keyifli bir alanda, yorulmadan gezebilecekleri ferah, geniş alanları bulunan bir yaşam merkezi yarattık. Yılda 25 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Dakikada 100 kişi kapılarımızdan geçecek. Konseptimizde 1.071 konut ve The Address Hotel de var. 150 bin metrekareye yakın kiralanabilir alana sahibiz. 400’ün üzerinde mağaza, 100 yiyecek ve içecek satış noktası bulunacak. Açık alan parklarımız çok büyük. Çocuklar dışarıda, açık havada oynasın istiyoruz. Benim de 10 ve 6 yaşında iki kızım var.


Bu çok iddialı bir hedef, nasıl gerçekleştireceksiniz?


20 yıl önce insanlar Dubai’yi bilmiyordu. Ancak Dubai Mall sayesinde insanlar ülkeyi haritada gösterebilmeye başladı. Şimdi ise Dubai Mall yılda 80 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Dubai Alışveriş Festivali sırasında tam 3 milyon turist Dubai’ye geliyor. Biz de Dubai’de yaptığımız gibi alışveriş, moda festivali gibi önemli etkinlikleri yapacağız. 365 gün boyunca sürecek etkinliklerle insanların ziyaret etmek isteyeceği bir merkez haline geleceğiz. Turistin bu yakaya geçmesi için Emaar Square kendi başına bir cazibe merkezi olacak. En geniş marka karmasını burada bulacak. En lüks markayı da bulacak, en ekonomik olanı da. Bunun gibi onlara özel hizmetler de sunacağız. Anadolu yakasında kasırları görecekleri turlar hazırlıyoruz.


Stil danışmanlığı veren firmalar ile anlaştık. İsteyen turistlere stil danışmanı tahsis edeceğiz. Her dili konuşan uzmanlarımız onlara hizmet verecek. Vergi iadesini AVM’de hemen yapmalarını sağlayacağız.


2.5 milyon turist


Gelenlerin ne kadarı yabancı olacak?


Türkiye’de AVM cirosunun önemli bölümünü sağlayan yabancı ziyaretçilerin sayısı şu anda ortalama yüzde 2. Hedefimiz, yabancı ziyaretçi oranını 2023’e kadar yüzde 10’a çıkarmak!


Yılda 2.5 milyon turistin İstanbul’a gelmesine vesile olmayı istiyoruz. İstanbul’da hafta sonunu geçirecek olan turistin ziyaret etmek istediği Kapalıçarşı gibi görülecek 10 önemli mekanın arasında olmak istiyoruz. Meydanlar, sokaklar, çarşılarla İstanbul’un ruhunu taşıyan bir semt yarattık.


AVM içinde, saygı ile ilham alarak Kapalıçarşı mantığı ile küçük küçük çarşılar yaptık. Adeta küçük bir İstanbul oldu.


Dünyada kabul görmüş, kendini ispatlamış bir konsept ile rekabet üstü geliyoruz. İstanbul’a daha fazla turist gelmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.


Lüks trafiğine yön veriyor


Dünyada bir Emaar turisti var mı?


Kesinlikle. Tatillerini Dubai alışveriş festivaline göre ayarlayan, biletini buna göre alan yaklaşık 3 milyon insan var. Dubai havalimanı bu nedenle çok işlektir. Dubai’de satılan lüks ürünlerin yarısı Dubai Mall’dan alınıyor! Bu başarıyı Türkiye’de de yakalayacağız.


Timsahı tam konforla uçurdu, penguene yatak odası yaptı


Hangi balık türleri olacak akvaryumda?


Bütün balık çeşitleri var. Emaar Akvaryum’a son olarak Avustralya’dan gelen, dinazorlar çağından kalan dev tuzlu su timsah çiftimizden erkek olan 5.5, dişisi ise 3.5 metre boyunda.


24 saatlik uçuşta, jetlag olmamaları için özel uçak dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Nesli tükenmekte olan hayvanlardan Humboldt Penguenleri’ne de ev sahipliği yapacağız. Koruma altındaki türün üreyebilecekleri özel odalara kadar her şeyi düşündük. Penguenlerin yaşayacağı alanlarda üreyebilecekleri özel odalar yapıldı. Önümüzdeki yıllarda penguenlerin bebekleri de aramızda olacak. Timsah çiftimizden de yavrular bekliyoruz.


20 binden fazla canlının olacağı alanda, neredeyse 200 farklı tür bulunacak. Çocukların su altı dünyasını eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri ve nesil koruma çalışmalarına dahil olmalarını istiyoruz.  


Pazar da kuracak, dikey tarım da yapacak


Nasıl bir marka karması olacak?


Açık hava mağazalarının olduğu giriş katında Galeries LaFayette, Gucci, Hermes, Cartier, Mercedes, Harry Winston gibi dünyanın önde gelen markaları bulunacak. Zara, LC Waikiki, Massimo Dutti, Victoria’s Secret, Mango, Kiğılı, D&R, Koçtaş ve Migros gibi her ihtiyaca uygun markalar da olacak.


Türk Pazarı, Kapalı Çarşı’nın ruhunu, Kadıköy Balık Pazarı’nın ve Mısır Çarşısı’nın canlılığını ve İstanbul’un dört bir yanındaki küçük pazarların dinamizmini yaşatacak. Hiç AVM’lere girmemiş 100 yıllık tarihi Türk markaları da olacak.


Türk Köyü bölümünde antika dükkanı, bakırcılar, gümüşçüler, halı ve kilimciler, aksesuar mağazaları, şekerci dükkanları, kuruyemişçiler, baharatçılar hepsi olacak. 15 sinema salonlu, Anadolu Yakası’nın ilk 4D sineması, buz pateni pisti, seyir terasımız var. Çilek, tere, fasulye, rokanın yetişeceği dikey tarım da yapacağız. Duvarlarda yetişen meyve sebze ile burada workshoplar düzenleyeceğiz. Çocuklar için müthiş bir eğitim olacak. En önemlisi tabii muazzam bir Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi olacak.


Milliyet


Geri Dön