29 / 03 / 2024

Emaar Square ne zaman tamamlanacak?

Emaar Square ne zaman tamamlanacak?

Dubai merkezli Emaar'ın Türkiye'deki yatırımları şirketin girdiği lokasyonlara değer katıyor.Farklı kıtalarda gayrimenkul projeleri geliştiren Emaar, Çamlıca'da 66 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Emaar Square'da adım adım sona yaklaşıyor.



Rezidans, otel, AVM ve konut bloğundan oluşan projede 1000 konut, 40 bin metrekare kiralanabilir alanı olan ofis bloğu ve Türkiye'nin en büyük AVM'si inşa ediliyor. Projenin içerisinde yükselen beş yıldızlı otelin işletmesi ise Emaar Grubu'nun otel zincirlerinden biri olan The Adres'e markasıyla hayat bulacak. Emaar'ın dünyanın finansal açıdan en kuvvetli firmalarından biri olduğunu söyleyen Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, "Emaar Square'in tüm finansmanı tamamlandı. İnşaatın son taşını koyana kadar paramız hazır" demişti. Finansman sağlarken Türk bankalarını kullanmadıklarını ifade eden Balaban, "Böylelikle dışarıdan para akışı sağlayarak cari açığa da destek olacağız" mesajı vermişti. Aradan geçen iki yıl içinde herşey planlandığı gibi yürütüldü.


Metrekare fiyatlarının lansman döneminde 3.500 dolar ile 5 bin dolar arasında değiştiği projenin bitiminde fiyatların 8 bin dolarlara çıkması öngörülüyor. Bu cepheden bakıldığında Üsküdar'daki konut ve ticari alanların ikinci el değerleri de yükselmeye devam ediyor.


Yeni Akit




Geri Dön