25 / 04 / 2024

Emaar Square'de blokların teslimi 2018'de!

Emaar Square'de blokların teslimi 2018'de!

Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Maktum'un, Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde Çamlıca eteklerinde 66 dönümlük arazide yaptığı otel, rezidans ve AVM'den oluşan Emaar Square projesinin inşaatında sona gelindi. Bloklarının tesliminin 2018'de gerçekleşmesi planlanıyor.



Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Maktum'un, Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde Çamlıca eteklerinde 66 dönümlük arazide yaptığı otel, rezidans ve AVM'den oluşan Emaar Square projesinin inşaatı tamamlanmak üzere. Otel ve rezidansın 2018'de teslim edilmesi hedeflenirken Türkiye'nin en büyüğü olması planlanan 491 mağazalık AVM'nin ise önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor. Alkol satışının katı kurallara bağlı olduğu Dubai'nin şeyhi El Maktum, Türkiye'deki AVM'sinde alkol satmaya karar verdi. Bunun için Emaar Libadiye Gayrimenkul A.Ş, içki ruhsatı almak üzere 27 Aralık 2016'da Üsküdar Belediyesi'ne başvurdu. 


Kaymakamlıktan da konuyla ilgili görüş istendi. Kaymakalık, içki ruhsatı verilmesini uygun buldu. 31 Ocak'ta da Üsküdar Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, “içkili yer bölgesi” teklifini hazırlayıp belediye meclisine sundu. Teklifte, Emaar Square AVM'nin bulunduğu alanın, Akaysa AVM de dâhil edilerek “içkili yer bölgesi” listesine alınması istendi. Teklif, 6 Şubat'ta meclis tarafından Hukuk-Çevre ve Sağlık komisyonlarına havale edildi. Eksiklikler giderildikten sonra teklifin önümüzdeki ay meclis gündemine gelmesi bekleniyor.


600 BİN METRAKARE EMSAL DIŞI

66 bin metrekarelik araziye 198 bin metrekare inşaat yapma hakkı bulunan şeyh, bu hakkı 600 bin metrekare aşarak 800 bin metrekare inşaat yaptı. 2015'te tamamlanacağı açıklanan 46 katlı ofis ve otel ile toplam 1000 konutluk blokların teslimi ise 2018 yılına sarktı.


Sözcü



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dubai merkezli Emaar Gayrimenkul Şirketi, İstanbul Çamlıca’da yükselen Emaar Square alışveriş merkezi (AVM) için Üsküdar Belediyesi’nden içki ruhsatı talep etti. Belediye, şirketin dilekçesini Hukuk Komisyonu’nda bırakarak Meclis gündemine getirmedi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne gelen dilekçenin, Meclis gündemine önümüzdeki ay getirilmesi bekleniyor. CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden, “Üç yıldır Meclis’teyim. Bugüne kadar Meclis’e böyle bir teklif hiç gelmedi. Biz de ‘Emaar olduğu için mi teklif Meclis’e geldi’ deyince, tepki gösterince komisyonda bıraktılar. Takip ediyoruz” dedi.


Camiye 100 metre sınır


‘Konut, alışveriş merkezi, rezidans ve otelden’ oluşan Emaar Square projesinin inşaatı, Çamlıca, Ayazma Caddesi’ndeki Halis Toprak’ın eski arazisinde, 2012 yılında başladı. Şirket, Üsküdar Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazdı. Dilekçede, inşaatı önümüzdeki ay sonunda bitmesi planlanan AVM içerisinde, bazı bölümlerin, içkili lokanta olarak kullanılmak istendiği belirtildi.


Şirket, AVM’nin bulunduğu Çağla Sokak ile Libadiye Caddesi’nin kesiştiği köşeden, Göztepe Köprüsü yönünde, Abdurrahman Soyak Camisi’ne 100 metre sınırına kadar olan alanın içkili yer bölgesine geçmesini istedi. Dilekçeye, Kaymakamlık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden genel güvenlik ve asayiş yönünden talebin uygun olduğuna ilişkin yazı da eklendi. Belediyenin meclis gündemine geçen pazartesi alınan dilekçe, Hukuk Komisyonu’na sevk edildi. Meclis gündemine çarşamba günü gelmesi beklenen talep komisyonda kalarak bir sonraki ayın gündemine bırakıldı.


CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden “Yasaklara kişisel olarak karşıyım. Üsküdar Belediyesi her türlü yasağı bugüne kadar sonuna kadar kullandı. İçkiye olan tavrını biliyoruz. Bakalım Emaar’ın teklifine ne diyecekler? Merakla bekliyoruz, izliyoruz ” diye konuştu.




Cumhuriyet


Geri Dön