26 / 04 / 2024

Emaar, Suudi Arabistan'da Kingdom City inşaatına başlıyor

Emaar, Suudi Arabistan'da Kingdom City inşaatına başlıyor

Dünyanın en yüksek binasının inşaatı önümüzdeki aylarda Suudi Arabistan'da başlayacak. Cidde yakınlarında 5.3 kilometrekarelik alanda inşaa edilecek ticaret ve rezidanslardan oluşacak



Kingdom City projesinin içinde 1000 metre (1 kilometre) uzunluğunda Kingdom Tower da yer alacak. Bittiğinde dünyanın en uzun binası olacak Kingdom Tower'ı halen dünyanın en uzun binası olan ve önümüzdeki günlerde kapılarını açacak olan Bruj Dubai'yi inşaa eden Emaar yapacak.

80 bin kişi yaşayacak
Binanın 200 katlı olaması bekleniyor. Kingdom City'nin tamamında 80 bin kişinin yaşaması ve günde 250 bin ziyaretçi çekmesi bekleniyor. Kingdom Tower'ın sahibi ise dünyanın en zenginleri arasında yer alan ve başta Citybank olmak üzere kriz zamanın da batılı finans firmalarından aldığı hisselerle gündeme gelen Prens Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud alacak. 40 milyar dolarlık serveti olduğu tahmin edilen Alwaleed'in "büyük" tutkusu biliniyor. Prens, geçen yıl iki Airbus A380 sipariş etmişti.
Gazete Habertürk


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yüksekliği 1 kilometre olacak gökdeleni Emaar dikecek
21 milyar dolarlık servetiyle en zengin 22'nci iş adamı olan Suudi Prens Al Waleed bin Talal bin Abdul Aziz Al Saud, dünyanın en büyük kulesini inşaa etmeye hazırlanıyor.

Kingdom Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Suudi Prens Al-Waleed, 1.000 metreden uzun olacağı belirtilen bina için Dubaili Emaar Properties ile anlaştı. Binanın tam olarak yüksekliği açıklanmadı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak dev kulenin yaklaşık 100 milyar Suudi Arabistan Riyalin'ne yani yaklaşık 26.6 milyar dolara mal olması bekleniyor.  Önceki gün yapılan anlaşma töreninde konuyan Suudi Prens Al-Waleed, yapının dünyanın en yüksek binası olacağını belirtti.

İçinde 80 binden fazla insanın yaşayacağı akıllı gökdelenler rezidanstan, alışveriş merkezlerine kadar her şey düşünülmüş. Hali hazırda dünyanın en büyük binasının inşaasını yapan Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliytirme ve inşaat şirketi Emaar Properties'in bu binayla rekorunu da tazeleyeceği belirtiliyor.

Türkiye'de de yatırımları bulunan Emaar'ın yapımında sona yaklaştığı ve önümüzdeki yıl tamamlanacak Dubai'de ki Burj Dubai gökdeleni, 800 metre yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Şu an 818 metrede
Yapımına 2004 yılında başlanılan ve şu anda 800 metreye ulaşan Burj Dubai, tamamlandığında 189 katlı olacak ve boyu 818 metreye ulaşacak. Listede ikinci sırada ise Rusya'daki Moscow's International Business Centre bulunuyor. 2012'de tamamlanacak yapının planlanan yüksekliği ise 612 metre. Listede 3'üncü sırada ise ABD'deki Chicago Spire gökdeleni bulunuyor. 150 kat olarak planlanan ve 2012'de tamamlanması beklenen binanın uzunluğu ise 609.6 metre.
Vatan


Geri Dön