19 / 04 / 2024

EMAS Makine Sanayi enerji tasarrufu konusunda iddialı

EMAS Makine Sanayi enerji tasarrufu konusunda iddialı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi"nde yer alan 66 bin metrekarelik üretim tesisleri ile faaliyetlerine devam eden Emas Makine, ürettiği güneş enerjisi sistemleri ile Türkiye gibi güneşi bol bir ülkede enerji tasarrufuna katkı sağladı



Elginkan Topluluğu şirketleri arasında yer alan ve temel faaliyet alanı ısıtıcı ev cihazları üretim olan EMAS Makina Sanayi, ECA ile markalı döküm soba sanayiciliğe başlarken zaman içinde artırdığı ürün gamı zaman içinde Türkiye"nin bilinen bir markası haline geldi. Pendik şžehliköy"de ki 33 bin metrekarelik üretim tesisinin yanı sıra Manisa Organize Sanayi Bölgesi"nde yer alan 66 bin metrekarelik üretim tesisleri ile faaliyetlerine devam eden Emas Makine, ürettiği güneş enerjisi sistemleri ile Türkiye gibi güneşi bol bir ülkede enerji tasarrufuna katkı sağladı.

Kombileri güneş enerji sistemlerine entegre oluyor
Teknoloji üreten kimliğiyle sektörün ısı sistemleri üreten markaları arasında yer alan E.C.A., merkezi ısıtma sistemleri ile entegre edilebilen güneş enerjisi sistemleri ile ısı sektörüne yeni bir soluk getirdi.  

Yoğuşmalı kombi ürün gamına güneş enerji sistemleriyle entegre edilmiş güneş kolektörlerini de ekleyen E.C.A., enerji tasarrufu ile kullanıcı konforunu tamamlıyor.   Enerjiyi ve doğal kaynakları koruyan, çevreye duyarlı güneş kollektörleri ile kombi ve kazanla entegre edilen güneş enerjisi donanımlı boylerler ise son bir yıldan buyana pazarda yer alıyor.  

Alüminyum veya bakır boru E.C.A güneş kollektörleri ile entegre çalışabilen E.C.A. boylerler, bu yapısıyla suyun daha iyi ısıtılmasını ve kullanım suyundan yüksek verim alınmasını sağlıyor. 2 tip olarak üretilen E.C.A. güneş kollektörleri,   bakır veya alüminyum borulu olmak iki farklı malzeme ile üretiliyor.

E.C.A. güneş kollektörleri, kullanım suyunun ısıtılması, kombi-kazan entegrasyonu ile bina ısıtılmasına destek ve havuz suyu ısıtılması durumlarında da kullanılabiliyor. Oteller, büyük siteler, hastaneler gibi büyük hacimli binalarda güneş kollektörleri seri olarak bağlanarak ısınmada ideal bir çözüm sağlıyor. E.C.A. boylerler, güneş kollektörleri ile bağlantılı olarak kullanıldığı gibi yer ve duvar tipi kazanlar ile de uyumlu çalışıyor. Kısa sürede sıcak su sağlayan, iç yüzeyi iki kat emaye ile kaplanan E.C.A. boylerlere elektrikli ısıtıcı seti ilave edebiliyor.

Milliyet Emlak


Geri Dön