29 / 03 / 2024

Emay İnşaat sağlık sektörüne giriyor!

Emay İnşaat sağlık sektörüne giriyor!

Emay İnşaat, 150 milyon dolarlık yatırımla sağlık sektörüne giriyor. Bir hastane zinciriyle ortaklık kuran Emay, ilk hastanesini İstanbul’da açacak



Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, İzmir’de bir karma proje ve İstanbul’da 4 projeye hazırlandıklarını, 2011 yılında toplam yatırımlarının 800 milyon doları bulacağını söyledi.

KENTPLUS konseptli markalı konut projeleriyle bilinen Emay İnşaat, uzun vadeli planlarından biri olarak açıkladığı, sağlık sektörüne yatırımı bu yılın haziran ayında gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şu anda sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir hastane zinciriyle yüzde 50-50 ortaklık kuran Emay İnşaat, 150 milyon dolarlık yatırımla ilk hastanesini İstanbul’da açmayı planlıyor. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, 2011’de sağlık yatırımlarının yanı sıra İzmir’de 400 milyon dolar değerinde karma proje ve İstanbul’da 4 projeye hazırlandıklarını, 2011 yılındaki toplam yatırımlarının 800 milyon doları bulacağını açıkladı.

Hastane izin aşamasında
Sağlık sektörüne adım atmak için ön hazırlıkları yaptıklarını belirten Hakan Çağlar, şu bilgileri verdi: “Şu anda çeşitli izinleri almak için çalışıyoruz. Açılacak hastaneyi sağlık sektöründen bir ortağımızla beraber işleteceğiz. Birden fazla yatırım yapmayı düşünüyoruz ancak adım adım gideceğiz. Hastanelerin ilkini İstanbul’da açacağız. Yatırımın büyüklüğü 150 milyon dolar olacak. Çok hızlı gitmemiz mümkün değil, bir anda planlamayı yapmak da kolay değil çünkü bu sektöre yabancıyız. Kısmi satın almaları da düşünüyoruz. Bu konuda da ufak ufak görüşmelere başladık.”

İzmir’e yatırım hazırlığı
İzmir’de alışveriş merkezi, otel ve ofisten oluşan karma bir projenin hazırlığında olduklarını ifade eden Çağlar, şunları söyledi: “İzmir’deki projemiz şu anda ruhsat aşamasında. Planlamasının haziran ayında çıkacağını tahmin ediyorum. 400 milyon dolar civarında bir proje olacak.  İzmir  bölgesinin planlama konusunda bazı sorunları var. Eğer planlama fizibileteyi tutturursa İzmir’e 400 milyon dolar götüreceğiz. Çünkü yalnızca turizm ve ofis ağırlıklı projeye 400 milyon dolar yatıramayız. Bu noktada vazgeçme ihtimalimiz de bulunuyor.”

2011’de 4 proje gelebilir
Hakan Çağlar, bu yıl için yeni projelerinin hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: “2011 yılı için 4 proje üzerinde çalışıyoruz. Anadolu yakasında Ataşehir, Maltepe ve Kurtköy’de hazırlığımız var. Sabiha Gökçen Havaalanı’nın gelişimine paralel bölge de gelişiyor. Gelişimini biz de izliyoruz. Bir adet de Avrupa yakasında merkezi bir yerde proje çalışmamız olacak. Bu yılki projelerimizin hepsi yatırım ağırlıklı olacak. Karma projeler düşünüyoruz. 2011 yılındak toplam yatırımımızın 800 milyon doları bulmasını hedefliyoruz.”

Göztepe’deki otel için zincirlerle görüşüyor

İSTANBUL Göztepe’de yaklaşık 60 bin metrekare inşaat alanına sahip, 20 katlı ikiz kule ve bu kuleleri birbirine bağlayan business center bloğundan oluşan otel projelerinin bulunduğunu aktaran Hakan Çağlar, uluslararası zincirlerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Türkiye’de faaliyet gösteren 5 zincirle görüştüklerini anlatan Çağlar, “120 milyon dolarlık projemiz şu anki verilere göre Anadolu yakasının en büyük oteli konumunda. İkiz kulelerde toplam 360 oda yer alıyor, business center bölümünde ise 12 bin metrekare alan bulunuyor. Kompleksin Aralık 2012’de hizmete alınması planlanıyor” dedi.

Kurtköy’de 15 günde yüzde 20’sini sattı

DAHA önce  TOKİ  ile Batı Ataşehir’de 2 bin 44 daireden oluşan KentPlus Ataşehir projesini ve ardından KentPlus Mimarsinan ve KentPlus Kartal projelerini bitiren Emay İnşaat, Kurtköy’de Maslak Yapı ortaklığıyla 436 dairelik Kentplus Newport projesine başladı. Hakan Çağlar, daha önce firmadan daire alanların Kentplus Newport için sıraya girdiklerini ve projenin yüzde 20’sinin 15 günde satıldığını söyledi. 22 bin metrekarelik alanda 4 bloktan oluşan Kentplus Newport’ta 1+0’dan 3+1’e kadar 4 farklı daire tipi yer alıyor. Konut fiyatları ise 69 bin TL’den başlayarak 312 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kentplus Centrium projesinin ise 22 bin metrekarelik alan üzerinde toplam 796 daireden oluştuğunu dile getiren Hakan Çağlar, bu projede 2 ayda yüzde 65 satış rakamına ulaştıklarını belirtti. 3 bloktan oluşan Centrium Park ve 1 rezidanstan oluşan Centrium Tower bölümlerinden oluşan projede 52 çeşit daire yer alıyor. KentPlus Tower’da home ofis olarak da kullanabilecek 1+0, 1+1 ve 2+1 tipinde daireler bulunurken, Centrium Park’ta 1+1’den 4+1’e daire seçenekleri normal kat, dubleks, townhouse ve bahçe veya kat teraslı alternatifleri ile yer alıyor.
Hürriyet/Meltem Kara

 


Geri Dön