19 / 04 / 2024

Emekli albay KEY merkezindeki uzmanlara saldırdı!

Emekli albay KEY merkezindeki uzmanlara saldırdı!

Yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin yararlandığı üçüncü KEY ödemelerine bu sefer dayak karıştı



Emekli albay olduğu belirtilen bir kişi, KEY tutarını düşük bulduğu için KEY merkezinde uzmanlara saldırdı

Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin üçüncüsünde `dayak skandalı´ çıktı. KEY tutarını beğenmeyen bir emekli albay, Ankara´daki KEY merkezine gelerek, uzmanlarına saldırdı. Bir emekli polis de camları kırdı. Çıkan olaylar üzerine, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası´nın  Ankara  Bölge Müdürlüğü bir hafta   süreyle kapatıldı.

MERKEZE BASKIN 

Yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin yararlandığı üçüncü KEY ödemelerinin dördüncü gününde olaylar çıktı. İsmini listede göremeyen ve KEY tutarını beğenmeyen yüzlerce vatandaş soluğu Ankara Kızılay´da bulunan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası´nın Bölge Müdürlüğü´nde aldı. Bu çerçevede, perşembe günü de birçok hak sahibi merkeze gelerek, KEY tutarlarına itiraz ettiler. Merkeze gelen kişilerden albay emeklisi olduğunu öne süren ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi de, KEY tutarının düşük tutulduğunu öne sürerek, düzeltilmesini istedi. Görevlilerinin, lojmanda oturduğu için tutarın düşük olduğu açıklamalarıyla ikna olmayan emekli albay, bağırmaya başladı. Uyarılar karşısında iyice sinirlenen albay, uzmanları tokatlamaya ve tehdit etmeye başladı. Albayı merkezde bulunan 7-8 uzman zorla tuttu. Bu arada da, KEY merkezine emniyet güçleri çağrıldı. Uzmanların şikayetçi olmaması nedeniyle,  albay hakkında işlem yapılmadı. Albayın da polislerin gelmesinin ardından tehditler savurarak uzaklaştığı bildirildi. Albayın dışında bir emekli polisin de KEY tutarını düşük bulduğu için, merkezin camlarını kırdığı belirtildi.

Geçici olarak kapatıldı

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, olaylar üzerine yönetimle durum değerlendirmesi yaparak, merkezin geçici bir süre kapatılması ve çalışanlara idari izin verilmesini kararlaştırdı. Merkezin en az bir hafta kapalı kalması planlanıyor. Konuyla ilgili star´ın sorularını yanıtlayan Zeki Sayın, olayları doğrulayarak, vatandaşların şiddet gösterilerinden, çalışanların işlerini yapamaz hale geldiğini bildirdi. Zeki Sayın, KEY merkezi çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını, morallerinin de çok bozulduğunu sözlerine ekledi.
Star/Hüseyin ÖZAY


Geri Dön