25 / 04 / 2024

Emekli derneklerinde ucuz ev kavgası çıktı!

Emekli derneklerinde ucuz ev kavgası çıktı!

Türkiye İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, Türkiye Emekliler Derneği’nin “ucuz ev” vaadi ile üyelerini transfer ettiği iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.



Emeklilerin çatı örgütü dernekler arasındaki rekabet “ucuz ev” vaadi ile kavgaya dönüştü. Türkiye İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, Türkiye Emekliler Derneği’nin “ucuz ev” vaadi ile üyelerini transfer ettiği iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Türkiye İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği Genel Başkanı Hamdi Öz,Türkiye Emekliler Derneği Eyüp, Avcılar ve Bakırköy Şubeleri’nin internet sitelerinde, derneklerine üye olanlara TOKİ’nin ucuz ev vereceği vaadinde bulunduklarını, bunun gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesinde, TOKİ’nin hiç bir dernekle işbirliği yapmadığını savunan Hamdi Öz, “Ucuz ev ilanını gören derneğimiz üyeleri istifa ederek, Türkiye Emekliler Derneği’ne kaydolmaktadır. Gerçekte Türkiye Emekliler Derneği’ne  TOKİ  tarafından ucuz konut verilmesi söz konusu değildir. Ancak bu şekilde yalan haber yaparak kendi üye sayılarını artırmakta, bu şekilde kendilerine menfeat sağlayarak zararımıza yol açmaktadılar” ifadelerini kullandı. Hamdi Öz,TOKİ’nin 05.11.2015 tarihinde basın açıklaması yaparak, kurumun adını kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığını da sözlerine ekledi.


“İNTİKAM ALMAK İSTİYOR”


Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ise Hamdi Öz’ün iddialarının hukuki dayanaktan yoksun olduğunu, hiç bir emekliyi zorla üye yapmadıklarını belirterek,”Hamdi Öz, 13 yıl bizim derneğin Bakırköy Şube Başkanlığı’nı yaptı. Derneğimizden ihraç ettiğimiz için intikam duygusu ile sürekli bizi şikayet ediyor. Bizim hukuka aykırı bir eylemimiz yok, dolayısı ile gocunacağımız bir şey de yok” diye konuştu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 21 Ekim 2015’te genel kurullarını ziyareti sırasında emeklilere 20 yıl vade ile ucuz konut sözü verdiğine dikkat çeken Kazım Ergün,”Başbakan Davutoğlu da bizim projemize sahip çıktı. Biz buna Altın Proje diyoruz. TOKİ ev yapıyor ama emekliler alamıyor. Biz projemizin arkasındayız, derneğimizden ihraç ettiğimiz Hamdi Öz bizi yolumuzdan alıkoyamaz” şeklinde konuştu.


Sözcü 


Geri Dön