23 / 04 / 2024

Emekli dostu Antalya yatırımcının gözdesi oldu

Emekli dostu Antalya yatırımcının gözdesi oldu

Tarihi ve coğrafi yapısıyla genellikle emeklilerin tercih ettiği Antalya, son yıllarda yatırımcıların da gözdesi oldu



ANTALYA
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, Antalya'nın, dünyada tanıtılması, hızlı göç alması ve yeni yollar açılması nedeniyle metropol olma yolunda önünün açıldığını söyledi. Bu gelişimin sürmesi durumunda beş yıl sonra kentteki konut fiyatlarının çok yükseleceğini ifade eden Sağlam, kentin, yatırımcıların gözdesi haline geldiğini vurguladı.

ZARARINA SATIŞLAR YAPILDI

Yüksek alım gücü nedeniyle 2005-2006 yıllarında konut alımında suni bir yükseliş yaşandığını dile getiren Sağlam, küresel kriz nedeniyle geçen yılın sonlarına doğru bu yükselişin dibe vurduğunu ve zararına satışlar yapıldığını kaydetti. Marttan itibaren konut fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandığını vurgulayan Sağlam, konut kredilerinin faizlerinin de düşmesine dikkati çekerek, Antalya'da konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Antalya'nın, doğası, tarihi ve coğrafi yapısı nedeniyle beş yıl öncesine kadar emeklilerin tercihi olduğuna işaret eden Sağlam, son yıllarda kar getiren bir il olduğu için yatırımcıların da gözdesi haline geldiğini vurguladı.

KONYAALTI ATEŞ PAHASI

Antalya'da satılık konut sayısının 7 bin ile 9 bin arasında değiştiğini bildiren Sağlam, en pahalı bölgelerin Lara ve Konyaaltı olduğunu kaydetti. Denizden iç kesimlere doğru konut fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını ifade eden Sağlam, 'Konyaaltı'nda metrekare fiyatı 2 bin - 2,5 bin avro arasında değişiyor. Denizden bir kilometre içeri gidildiğinde bin Avro, iki kilometre içeri girildiğinde ise metrekare fiyatı 1000 TL'ye kadar düşüyor' dedi.
Yenişafak

 


Geri Dön