26 / 04 / 2024

Emekli eğitimci çift evlerini satıp, Silifke'ye okul yaptırıyor!

Emekli eğitimci çift evlerini satıp, Silifke'ye okul yaptırıyor!

Balıkesir Üniversitesi eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ve emekli eğitimci eşi örnek bir davranışa imza attı. İki ev ve bir yazlıklarını satıp, üzerine de emekli ikramiyelerini de ilave eden çift, Mersin'in Silifke ilçesinde ilkö



Balıkesir Üniversitesi eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ve emekli eğitimci eşi örnek bir davranışa imza attı. İki ev ve bir yazlıklarını satıp, üzerine de emekli ikramiyelerini de ilave eden çift, Mersin'in Silifke ilçesinde ilköğretim okulu yaptırıyor. Hayırsever eğitimci Prof. Dr. Özcan, 2 Temmuz 2011'de temeli atılan okul inşaatını inceledikten sonra Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında ziyaret etti. Gazetecilere açıklama yapan Özcan, "Okul için toplam 278 bin TL para temin ettim. Okulun inşaatının tamamlanmasıyla tüm sınıflara akıllı tahta taktıracağım. Tek arzum, çocukların burada eğitildiğini görmek." dedi.

Eşinin de emekli eğitimci olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan, "Emekli aylığımızdan başka bir gelirimiz yok. İki kızım var, ikisi de bilgisayar mühendisi. Yıllarca eğitime hizmet verdiğim eşimle bir okul yaptırmaya karar verdikten sonra bunun için en iyi yerin, yılın belirli bir bölümünde yaşadığımız Taşucu'nda olduğuna karar verdik." diye konuştu. Kaymakam Damatlar da eğitime yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu dile getirerek, "Yapılan bu yardımın anlamı çok büyük. Bu, tüm hayırseverlere örnek olacaktır." değerlendirmesini yaptı. 2 katlı ve 12 derslikli okulu 1 Ocak 2012'de tamamlanması planlanıyor.
Zaman


Geri Dön