27 / 04 / 2024

Emekliler de TOKİ'den ev alabilecek!

Emekliler de TOKİ'den ev alabilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni çalışması ile ayda 300 TL ile emeklileri ev sahibi yapacak. Emeklilere duyurular www. toki.gov.tr internet sitesinden yapılacak.




Toplu Konut İdaresi, Kırşehir'deki emeklileri ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. TOKİ, yeni çalışması ile ayda 300 TL ile emeklileri ev sahibi yapacak. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklileri ev sahibi yapmak için çalışma başlattı. Bunun için 'talep projeleri' ve 'sosyal konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayrılması' şeklindeki iki ayrı yöntem uygulayan TOKİ, bu yıl Kırşehir'inde aralarında bulunduğu 81 ilde bir çok sayıda emekliyi ayda ortalama 300 lira taksitle ev sahibi yapmayı planlıyor. Kırşehir'de hayata geçirdiği bir çok proje ile vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ, bu yıl da emeklileri ayda 300 lira taksitle ev sahibi yapacak. 


Kırşehir ile birlikte 2017'de inşa edeceği 65 bin sosyal konutun yüzde 25'ini emeklilere ayıracak olan TOKİ, ayrıca gelen talepler doğrultusunda da projeler gerçekleştirecek. Projeler hayata geçirildikçe başvurular alınacak, eğer projelerde başvuru sayısı konut sayısını aşarsa kura çekilecek. Emeklilere kurada çifte şans sunulacak. Kura sonucu emekli kategorisinden hak sahibi olamayanlar, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak.  TOKİ, bu yıl emeklilere konut yapılması ile ilgili Kırşehir ile birlikte 81 il valiliklerden gelen talepler doğrultusunda da projeler gerçekleştirmeye devam edecek. 


TOKİ, ev sahibi olmak isteyen emeklilere duyuruları internet sitesinden yapıyor. www. toki.gov.tr adresindeki 'Emeklilere Özel' bölümünü tıklayanlar, buradan projeleri ve başvuru tarihlerini görebiliyor. Başvuru ve satış işlemleri Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile yürütülüyor. Başvuru esnasında emekli kimlik kartı veya emekli olduğuna ilişkin belgenin ibraz edilmesi yeterli oluyor. TOKİ'nin başvurularında dernek üyeliği şartı bulunmuyor. 


Ahi Yurdu Gazetesi 


Geri Dön