23 / 04 / 2024

Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyelerinin gözü kulağı TOKİ'de!

Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyelerinin gözü kulağı TOKİ'de!

Şanlıurfa'daki TOKİ konutlarından hak sahibi olan Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri, yüksek daire fiyatlarının aşağı çekilmesi için müracaatta bulundukları başkent Ankara'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor




Şanlıurfa'nın Maşuk bölgesinde yapımı devam eden  TOKİ  konutlarından hak sahibi olan Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri, yüksek daire fiyatlarının aşağı çekilmesi için müracaatta bulundukları başkent Ankara'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor.


525 konut hakkının verildiği Emekliler Derneği'nde bu günlerde üzüntü hakim. İki yılı aşkın bir süredir Maşuk bölgesindeki TOKİ konutlarının bitmesini bekleyen Urfalı emekliler, açıklanan daire fiyatlarının ardından yasa boğuldu. Ortalama 900 lira maaş alan emekliler için ayrılan konutların taksit oranları 800 lira ve üzeri olunca, TOKİ'nin çıkardığı listeye tepkiler yükseldi. Bu rakamlara ev alamayacak olan emeklilerin dernek olarak milletvekili ve yetkili makamlara müracaat ederek taban fiyatlar üzerinden indirime gidilmesini istedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere diğer Urfa milletvekillerinin de girişimde bulunduğu konut sorununu çözümü için şimdi gözler TOKİ'de.


TOKİ DAİRE FİYATLARI UÇTU


Çevre illere nazaran çok yüksek rakamlarda daire fiyatı belirleyen TOKİ'nin bu girişimi kent genelinde emlak piyasasını da yükselişe geçireceği tahmin ediliyor. Yıllarca Maşuk bölgesindeki TOKİ konutlarının bitimi ile daire fiyatlarının düşmesinin beklendiği ancak tersine bir tablo ile gündeme yansıyan sorunun çözümü için yetkililere seslenen emekliler, "Bu rakamlara ev sahibi olamayız. Daire fiyatlarının en azından çevre iller gibi olmasını bekliyoruz" dedi.


Zemin kat yüzde 10 peşin ödemesi 8 bin 500 lira, taksiti ise 96 ay 789 lira olan 73 metrekarelik 2+1 dairelerin orta kat fiyatı ise yüzde 10 peşin 9 bin 630 lira, 96 ay ise 903 lira taksit olarak açıklandı. Aldıkları maaş karşılığında bu rakamları ödeyemeyeceğini belirten dernek üyeleri adına açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Karagöz yetkililerden gelecek habere odaklandıklarını ifade etti.


4 dönemden bu yana dernekte başkanlık görevini yürüttüğünü ve Urfalı emeklileri ev sahibi yapabilmek için iki yıldan bu yana büyük uğraşlar verdiğini dile getiren Başkan Karagöz, "Dönemin valisi ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'in ve bakanımız Faruk Çelik'in girişimleri ile üyelerimizi ev sahibi yapmak için yola çıktık. Uzun bir süredir konutların bitmesini bekliyorduk. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantının ardından daire fiyatları açıklanınca diğer tüm derneklerle birlikte bizlerde tepki gösterdik ve rakamların çok yüksek oranlarda olduğunu belirttik. Bizim için ayrılan 2+1 dairelerin fiyatları gerçek anlamda çok yüksek. Bizlere iletilen fiyatlarda üyelerimizin ev alması neredeyse imkansız. Konuyu milletvekillerimize ve gerekli mercilere ilettik. Sorunun çözümü için TOKİ'ye müracaatta bulunduk. Şimdi TOKİ'den gelecek haberi bekliyoruz. Ortalama 900 lira alan emekli Urfalının bu fiyata ev alması mümkün değil. Buradan tekrardan konu için yetkililere sesleniyorum. Bu sorunu aşmamız lazım. Tüm bu aşamalarda bizlere desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz İzzettin Küçük'e, Bakanımız Faruk Çelik'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. 



İpekyol


Geri Dön