27 / 04 / 2024

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?



Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisi Mevzuatı gereğince meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor.


200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan; Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Ev hanımları; Şehit yakınları; Dul ve yetimler ile Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyeti için bağlı olunan belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, 2015 yılı içerisinde emekli olduğunuzu ve tek meskeniniz olduğunu düşünelim. Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?


Emlak vergisi muafiyet için..

Emeklinin emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilmesi için yeni bir işte çalışmaması ve başka bir yerden gelirinin olmaması gerekiyor.


Tek meskenin yanında yazlık eve de sahip olan emekliler vergiden muaf tutulmuyor. Buna göre emekliler de başka gelirinin olmaması halinde vergiden muaf tutuluyor.


Emekli olunduktan sonra bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Koşullara uygun emekliler, başvurularının ardından vergi ödemelerinden muaf oluyor.



20 soruda emlak vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön