26 / 04 / 2024

Emin Bağcı: AVM'ler Avrupa'daki kuralları uygulasın

Emin Bağcı: AVM'ler Avrupa'daki kuralları uygulasın

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, AVM'lerin Avrupa'daki kuralları uygulması gerektiğini söyledi



İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, Türkiye'deki birçok büyük alışveriş merkezinin Avrupa menşeli olduğunu ve bu ülkelerde Pazar günü kapalı olduklarını belirterek, "Büyük alışveriş merkezleri Avrupa'daki gibi aynı kuralları uygulasın, biz de bakkallığımızı yapalım" dedi.

Bağcı, MHP  İzmir  İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, ekonomik kriz ardından bakkalların yok sayılmasının kendilerini üzdüğünü, Hipermarketler Yasası'nın çıkmamasının, kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

Bakkalların mahallenin bir parçası, 'ekonominin omurgası' olduğunu vurgulayan Bağcı, şöyle konuştu:

"Bakkal amcanın şekerinden, sütünden faydalanmayan yoktur. Bir anda yok sayılmamız bizi çok kırdı. Yok sayılmamız ümitlerimizi söndürüyor. Kendi gücümüzle bakkallara tedarik sağlamak için şirket kuruyoruz. Biz varız, hep de var olacağız. Devletten koruma değil, destek istiyoruz. Büyük sermayeyle mücadele etme şansımız yok. Arkamızda devlet gücü, finans gücü yok. Ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum."

Açılan büyük alışveriş merkezlerinde yerel yönetimlerin de payının olduğuna dikkati çeken Bağcı, bu merkezlerin birçoğunun Avrupa menşeli olduğunu, bu ülkelerde pazar günü kapalı olduklarını anımsatarak, "Büyük beklenti içinde değiliz. Büyük alışveriş merkezleri Avrupa'daki gibi aynı kuralları uygulasınlar, biz de bakkallığımızı yapalım. Onlar tüketimi körükleyen ürünleri satıyor, bizler aile bütçesini korumak için satış yapıyoruz" dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise AK Parti hükümeti döneminde bakkalların, esnafın, çiftçinin yok sayıldığını, bakkallarının sorununun, 'Bakkalları kapatırız' mantığıyla çözülmek istendiğini ileri sürdü.

Hipermarket Yasası'nın 57. hükümet döneminde dönemin bakanlarından Kenan Tanrıkulu tarafından hazırlandığını, ancak seçim süreci nedeniyle bu yasanın çıkarılamadığını, yasanın 7 yıldır da çıkmadığını belirten Dervişoğlu, büyük hipermarketlerin Avrupa kaynaklı olduğunu bunların Avrupa'da Cumartesi günü öğleden sora ve Pazar günü çalışmadıklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda önderlik yaparak konunun ilçe belediye meclislerinde ele alınmasını ve aynı uygulamanın Türkiye'de de uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Parti olarak bakkalların yanında olduklarını dile getiren Dervişoğlu, "Biz sizi yalnız bırakmayacağız. Bakkal amca dönemi asla kapanmayacak" dedi.
AA


Geri Dön