27 / 04 / 2024

Emin Sazak: Bayramdan sonra Libya'ya gideceğiz!

Emin Sazak: Bayramdan sonra Libya'ya gideceğiz!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, "Ulusal Geçiş Konseyi'ni zaten dünya tanıyor. Bizden acil onarım talepleri var. Yıkılan binaların, köprülerin onarımını istiyorlar. Bayram sonrası talepleri görmek için Libya'ya gideceğiz" dedi



Libya'da NATO'nun Kaddafi'ye yönelik operasyonu ve BM'nin ambargosu nedeniyle Türkiye'nin ihracatında dramatik bir azalma oldu. Geçen yılın ilk 6 ayında bu ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde rakam 300 milyon dolara indi.

Libya abluka altında olduğu için sadece gıda ve ilaç satılabiliyor. Bakanlık yetkilileri, Libya'da Türk müteahhitlerinin aynı şekilde devam etmesini beklediklerini belirterek, "Müteahhitlerimiz çok başarılı oldu. Yaptıkları ortada. Beklentimiz aynı şekilde yollarına devam edecekleri yönünde" dedi.

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, Libya'nın en kısa zamanda bir otoriteye kavuşmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Ulusal Geçiş Konseyi'ni zaten dünya tanıyor. Biz daha önce muhatap almıştık Geçtiğimiz günlerde bizleri ziyaret ettiler. Bizden acil onarım talepleri var. Daha çok üstyapı ile ilgili talepler bunlar; yıkılan binaların, köprülerin onarımını istiyorlar. Bayram sonrası talepleri görmek için Libya'ya gideceğiz."

MISIR KONUSUNDA KORKULAN OLMADI

Arap Baharı'nın Mısır ayağında korkulan olmadı. Türkiye'nin yıl sonunda Mısır'a geçen yıl gerçekleştirdiği ihracatı yakalayacağı belirtildi.

Mısır'da 25 Ocak'ta başlayan ve 11 Şubat'ta Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan siyasi çalkantı Türkiye'nin ihracatında düşüş yaratmadı, ihracatta geçen yılın ilk 6 ayma göre yüzde 7 oranında düşüş var; bu da 90 milyon dolar daha az ihracat anlamına geliyor.

HABERTÜRK


Geri Dön