26 / 04 / 2024

Emin Sazak: İstanbul'un çılgın projelerini iyi incelemek gerek!

Emin Sazak: İstanbul'un çılgın projelerini iyi incelemek gerek!

Türkiye Müteahhitleri Birliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal   İstanbul ve iki yeni uydu kent projeleriyle ilgili olarak çekincelerini açıkladı. Birlikten yapılan açıklamada projelerin İstanbul 'a göçü tetikleyebileceği söylendi



Türkiye Müteahhitleri Birliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal   İstanbul ve iki yeni uydu kent projeleriyle ilgili olarak çekincelerini açıkladı.Birlikten yapılan açıklamada projelerin İstanbul 'a göçü tetiklememesi gerektiğinin altı çizilerek, “Önerilen her türlü mega projenin yaratacağı etkilerin kapsamlı, çok yönlü ve bilgi odaklı bir analize   tabi tutulması vazgeçilmez bir zorunluluktur. Göçten başlamak üzere metropoliten alan ve kent içindeki trafik akışlarına, kentin zenginliklerinin korunmasına, doğal, tarihi, kültürel ve sosyal çevre üzerinde ki etkilere dikkat etmek gerekir ” ifadelerine yer verildi.
Diğer yandan, projenin 'heyecan verici' sözleriyle değerlendirildiği açıklamada, sektörün iş hacmini yükseltecek bu projeler için Karadeniz Kıyısı 'ndaki maden ocaklarının ve Anadolu yakasındaki alanların su kaynaklarından diğer ekolojik ve ekonomik etkenlere kadar her yönüyle etüd edilmesi gerektiği belirtildi.


Geri Dön