23 / 04 / 2024

Emin Şirketler Grubu parası olana değil, olmayana ev veriyor!

Emin Şirketler Grubu parası olana değil, olmayana ev veriyor!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, konuta ihtiyacı olan toplum kesiminin yeterli parası olmadığı için ev sahibi olamadığını belirtti.



Konuta ihtiyacı olan toplum kesiminin yeterli parası olmadığı için ev sahibi olamadığını belirten Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Bankalar bile konut alacak olandan 2 bin lira ödeme yapması için 5 bin lira kazanç teminatı istiyor. Adam nereden bulsun? O zaman bize geliyorlar. Biz de 'elbirliği' ile insanları ev sahibi yapıyoruz" dedi


EMİN Şirketler Grubu 1991 yılından günümüze toplunu sunduğu faizsiz çözümlerle otomobil alımından ev alımına, turizmden inşaata pek çok alanda faaliyetlerine hızla devam ediyor. Grup bünyesinde yer alan Emin inşaat, Eminevim, Emin Enerji, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin Sigorta. Emin Otomotiv 2. El Emin Mağaza, Emin Yachting şirketleriyle faizsiz sistemi en iyi uygulayan ve ülke ekonomisine önemli destekler saklayan gruplar arasında gösteriliyor. 


Grubu ve yaptığı hizmetleri özet de oka Yeni Akite anlatan Emin Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Emin Üstün, oluşturdukları sistemi, faizden uzak duran, faiz hassasiyeti olanların destekleriyle geliştirdiklerini ve bundan sonra "elbirliği" adını verdikleri bu sistemle ekonomide daha büyük faaliyetlere imza atacaklarına inandığını söyledi. 


ELBİRLİĞİ KAPİTALİZME KARŞI BİR DURUŞ 


Anadolu insanının en iyi bildiği imece usulünü ekonomiye farklı şekil de kazandırdıklarının altuu çizen Ostün, "Bu dünyada elbirliği yapmadığınız zaman, birlik beraberlik, dayanışma için olmadığınız zaman ayakta duramazsınız. 


Bizim gibi toplumlarda kapitalist sisteme karşı en iyi duruştur. Bugün insanlar dayanışmayı arka plana attıkları için kapitalist sisteme esir olmuşlardır. Biz bu esaret zincirini kırmaya ve insanlan mıilk sahibi yapmaya, zenginleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Elbirliği sistemine otomobil sektörüyle başladıklarını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Üstün, sistemin ne kadar kârlı ve hayırlı bir organizasyon olduğunu şu sözleriyle anlattı: 


HEM UYGUN HEM TEMİZ KAZANÇ " 


1991 yılında peşin fiyatı 20 bin lira olan bir otomobil alalım dedik. O zaman faizler aylık yüzde 5, yıllık yüzde 60'ları geçiyor. Bir otomobil şirketine gittik. 20 ay vade ile bize bugünün parasıyla 40 bin lira fiyat söyledi. Vadeye göre yüzde 5 faiz uygulansa otomobilin bedeli 30 bin liraya geli)T>r. Burada yüzde 10 faiz uygulandığını hesapladık. Bunun üzerine otomobilde elbirliği sistemini ilk kez uygulamaya başlattık. Otomobil ihtiyacı olan 20 kişi bulduk. Onlardan her ay biner lira para topladık. Çekiliş yaparak her ay bir kişiye otomobil satın aldık. Şirket olarak aldığımız yüzde 3 komisyonla birlikte 20 ayda 40 buı liraya alınabilecek otomobili 26 bin liraya sahiplerine teslim ettik. Hem vatandaşımızı dini yönden sıkıntılı olan faize bulaştırmamış olduk, hem de çok uygun fiyata otomobil sahibi yaptık." 


ELBİRLİĞİ  KURUMSALLAŞTI


 Uyguladıktan sisteme İlginin artması üzerine elbirliğini kurumsallaştırdıklarını ve Turkiye'ye 140 şube açtıklarını belirten Yönetim Kumlu Başkanı Emin Üstün, "Maalesef kapitalist sistem o yıllarda otomobil piyasasını ele geçireceğimizden korktu ve bize baskı yapmaya başladı. 

Otomobil vermediler. Bayiliğimizi iptal etmekle tehdit ettiler. 1994,2001 yılı krizleri oldu. 2006 yılına kadar geldik. Faizler düştü. Herkes kendi imkanlarıyla otomobil alma imkanına kavuştu" dedi. 

Otomobilde o yıllarda uyguladıkları bu sistemi ev ve konuta taşıdıklarını ve halen elbirliği sistemini bu alanda devam ettirdiklerini ifade eden Emin Üstün, "Şöyle arkamıza baktığımızda bu yıla kadar 55 bin otomobil. 33 bin ev teslimatı yaptığımızı gördük. Demek ki doğru iş yapmışız. Halkımız da bizi desteklemiş. Şimdi İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Konya başta Anadolu'da 80 adet şubemiz var" bilgisini verdi. 


SERMAYE VERİMLİ ALANLARA GİTMELİ 


EMİN inşaat bünyesinde hayata geçirilen Kurtköy 5Yüz60. İstanbul Fkirtepe Eminevim ve Beylikdüzü Ahenk İstanbul gibi gayrimenkul projelerine de imza atan Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Otobanda kağnı arabası ile yürümek istemiyoruz. İnşaat sektöründe de ilerliyoruz. Ancak inşaat sektörü fabrika değil, ilerlemek değil, üretmek değil. Sermaye üretime aktanlırsa verimli olur" diye konuştu. 


BANKA PARASI OLANA VERİYOR 


Bugün bir üısan uygun fiyat ve kaliteli bir ayakkabı alabilmek için 10 mağaza gezebildigjni belirten Emin Ustun. 

"Dolayısıyla ev, otomobil alacak insan da araştırma yapması gerekmez mi? Bugün faizler yüzde 101ar civannda. Teminat göstermeden, hankalar kredi vermiyor" dedi. Konuta ihtiyacı olan toplum kesiminin yeterli parası olmadığı için ev sahibi olamadığını belirten Emin Üstün, "Bankalar bile konut alacak olandan 2 bin lira ödeme yapması için 5 biıı lira kazanç- teminatı istiyor. Adam nereden bulsun? O zaman bize geliyor. Biz de 'elbirliği' ile insanlan kolayca ev sahibi yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


HERKES FİNANS YÖNETEMEZ 

Ev ihtiyacı olmayan, ancak yatırım yapmak isteyenlere de Emin Şirketler Grubu olarak kapılanılın her zaman açık olduğunu belirten Emin Üstün, "Herkes linans yönetemez. Madem konuta ihtiyacınız yok, kiraya veya satmak üzere gayrimenkul üzerine fazla düşmeyin. Gelin üretime yatırım yapın. İki alanda da insanımıza yardıma hazırız. Çünkü Türkiye'nin en büyük ihtiyacı enerji. Burada en büyük boşluk ela güneş enerjisi. 

Mesela Türkiye'nin üçte ikisi kadir kıı çük ve güneş enerjisinden daha az saat istifade eden Almanyaila <10 bin megavat gücünde santraller var. Bizde ise sadece 250 megavat. Aradaki farka bakın. Buradaki başvuru da sadece 2 bin 500 megavat. Ancak devlet 1 megavata kadar lisanssız santrale müsaade etmiş. 1 megavat, 1000 tane kilovat demek... I kilovat ne demek... 100 vatlık 10 tane ampüL Yani 1 megavat 100 vatlık 10 bin tane ampul demek..." dedi. 



İS HAZIR, GELİR GARANTİ GELİN YATIRIM YAPIN! 


1 megavat santral kurul maliyetinin 4 milyon yani 4 trilyon lira olduğunu belirten Emin Üstün, "Bu santrali herkes kuramaz. Ancak elbirliği yöntemiyle bu sistem çok rahat ayağa kaldınlabilir. Emin Şirketler Grubunun enerji şirketi var. Gdin bize çok cüzi paralarla sisteme ortak olutı. Hatta elektrik îaturalannızı ila biz ödeyeceğiz. Devletin yılda 450 bin lira enerji satın alma garantisi var. Kilovatını 13-14 sente alıyor. İş hazır, gelir garanti. Elbirliği, tekbaşımıza yapamadığımızı bitlikte yapmak demek. Bu pahalı bir sistem ama bu elbirliği ile çok rahat yapabiliriz" diye konuştu. 


TÜRKİYEdenen az 5 milyon kişinin bugün için yurt dışına açlması gerektiğini beSrten Emin Üstün (solda), Yeni Akit ga2etesi Ekonomi Müdürü Sedat Yılmaza bilgi verirken, TianaVa. Senegal'a Sudan'a gidin yatırım yapın, rtcıet ve cihadı kaybeden yaşayamaz. Hicret ve cihatla ticaret olur. Bak sahabe Diyarbakır'a. İstanbul'a gelmiş... 


Çin'e gitmiş. Biz 4 saatlik Afrika'ya Irak'a gidemiyoruz. Bu şekilde bizim yaşama hakkımız olur mu?" diye sordu. 


Geri Dön