25 / 04 / 2024

Emin Üstün: Barınma ihtiyacı ödeme gücüne göre karşılanacak!

Emin Üstün: Barınma ihtiyacı ödeme gücüne göre karşılanacak!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün yaptığı açıklamada, "2016 yılında hedeflerimizi büyük tutarak, halkımızın barınma ihtiyacını onların ödeme gücüne göre planlamalar yaparak karşılayacağız" dedi.



Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümün hızla devam etmesi ve konut ihtiyacı sektörü daha da canlandıracaktır. Sektörün en büyük kazancı 2016'da da kentsel dönüşüm olacak. 2016 yılında da hedeflerimizi büyük tutarak, halkımızın barınma ihtiyacını onların ödeme gücüne göre planlamalar yaparak karşılayacağız" dedi. 


1990 yılından itibaren katılımcıların faizsiz ve küçük taksitler ödeyerek otomobil sahibi olabilmeleri konusunda yeni bir sistem geliştiren daha sonrada aynı sistemi ev temini için uygulayıp büyük başarılara imza atan Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün'le faaliyetleri konuşuldu.

 

Emin Şirketler Grubu gayrimenkul sektörü 2015 yılını nasıl geçirdi, yılın kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız? 


2015 sakin geçti. İnsanların ümidi olduğu için 2016 yı beklemeye geçti ve tüm firmalar gördüğüm kadarıyla 2016 için planlamalarını yaptılar ve 2016 yılında büyük beklentiler içine girdiler. 2016'da bunu karşılayacak gibi görünüyordu. Seçimlerden sonra belirsizlikte ortadan kalktığı için sektörde de bir rahatlama oldu. 2015 yılındaki sakinliğin ve tedirginliğin nedenlerinden biri de seçimlerdeki belirsizlikti. Yine tek partili iktidarın gelmesiyle, sektör rahatlamış oldu.

 

2015'te yüzde 25'lik büyümü gerçekleştirdik


Eminevim açısından 2015 nasıl bir sene oldu, hedeflerinize ulaşabildiniz mi? 


Bizim açımızdan 2015 önceki yıllardaki gibi güzel geçti. Organizasyona dayalı bir sistemimiz olduğu için bizde sektörün yaşadığı zorluklar pek yaşanmadı. Zaten alt ve orta sınıfa hitap ettiğimiz için, organizasyonlarımız yine onların ödeme planlarına göre devam etti ve ihtiyaçları karşılanmış oldu. 2015 yılında bu organizasyonlarımız ve şirket yapımız sayesinde belirlediğimiz hedefe ulaştık. Şirket olarak yüzde 25'ik bir büyüme hedefliyorduk ve bunu başardık. Kentsel dönüşümün hızla devam etmesi ve konut ihtiyacı sektörü daha da canlandıracaktır. Sektörün en büyük kazancı 2016'da da kentsel dönüşüm olacak. 


Hizmetlerimiz büyüyerek devam ediyor 

Sizin şirket olarak 2016'ya dair hedefleriniz nasıl? 


2016'da organizasyon ve inşaatlarımız devam edecek. 2016 yılında da hedeflerimizi büyük tutarak, halkımızın barınma ihtiyacını onların ödeme gücüne göre planlamalar yaparak karşılayacağız. 2016 yılında yine bir hedefimiz var. Bu hedefimiz yüzde 30 büyüme. Bunu da organizasyonlarımız, inşaatlarımız ve yeni projelerimizle gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. 


2016'da hayata geçirmeyi planladığınız yeni yatırımlar var mı, bahseder misiniz? 


2016 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız projelerimiz var. Emin İnşaat olarak bunlardan bir tanesi Erzurum'da yapacağımız AVM olacak. Bir diğeri de Afyon'da yapımına başlayacak olacağımız termal otel olacak. Danca da konut yapımına başlayacağız. Bunun yanında, anlaşma üzerinde olduğumuz bazı arsalar var. Anlaşmalar gerçekleşirse bu projelerde başlamış olacak.  Ankara  ve Bursa da arsa çalışmalarımız devam ediyor. Burada da hitap ettiğimiz müşterilerimiz için konut çalışmalarımız çok yakında başlayacak. Ayrıca yine Kartal Dragos tarafında anlaşmak üzere olduğumuz bir site var. Anlaşma sonuçlamnca buradaki çalışmalarımızda bir an önce başlamış olacağız. 




Milat


Geri Dön