11 / 05 / 2024

Emine Fevzi Uslu İlkokulu'nun açılışı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirildi!

Emine Fevzi Uslu İlkokulu'nun açılışı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirildi!

Uzun yıllar Akyol Mahalle Muhtarlığı yapan merhum Fevzi Uslu'nun oğulları Bülent ve Beyhan Uslu kardeşler babaları Fevzi ile anneleri Emine adına Akkent Mahallesi'nde yaptırdıkları ilköğretim okulu eski Bakan Fatma Şahin tarafından törenle açıldı...




Uzun yıllar Akyol Mahalle Muhtarlığı yapan merhum Fevzi Uslu'nun oğulları Bülent ve Beyhan Uslu kardeşler babaları Fevzi ile anneleri Emine adına Akkent Mahallesi'nde yaptırdıkları ilköğretim okulu eski Bakan Fatma Şahin tarafından törenle açıldı. Okulun yapımındaki tüm harcamaları Uslu ailesi yaptı. 



Akkent Mahallesi'nde bulunan ve Bülent ve Beyhan Uslu tarafından anneleri ve babaları adına yaptırılan Emine Fevzi Uslu İlkokulu açılış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, anaokulu öğrencileri katılımcılara koro halinde şarkılar söyledi. Anaokulu öğrencilerinin ardından ise ortaokul öğrencileri folklor gösterisi yaptı. 


Törende 2 öğrenci Gaziantep'in kurtuluşuna dair kahramanlık şiirleri okurken, okulu yaptıran Bülent ve Beyhan Uslu kardeşlerin annesi Emine Uslu törende duygu dolu anlar yaşadı. Törenin açılış konuşmasını Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin yaptı. 

Serin, konuşmasında Gaziantep'teki eğitim yatırımlarına dikkat çekerek, eğitime destek verenlere teşekkür etti. 

Ekrem Serin'in açıklamalarının ardından konuşmasını gerçekleştiren Vali Erdal Ata, eğitim sorununun çözümünde her şeyi devletten beklememek gerektiğini belirterek, "Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümünü kutluyoruz. Diğer taraftan da bir yıl önce hayatını kaybeden Fevzi Uslu amcamız adına evlatlarının yaptırdığı çok güzel bir eğitim kurumunu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben Bülent ve Beyhan Uslu kardeşlere devletim ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi ilimizin en önemli sorununun eğitim olduğunu her ortamda, her platformda dile getiriyoruz. 


Bu sorunun çözümünü sadece devletten beklememek lazım. Bu ülkede yaşayan herkesin maddi durumu iyi olan her vatandaşımızın eğitim sorununun çözümü için devletimize destek olması gerekiyor. İşte bu kampanya çerçevesinde yapılan güzel bir eser bu" dedi. 


Vali Ata'nın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bakan Fatma Şahin ise minnetle anıyoruz. Bugün başka bir şehir yok ki 3 bin derslik şantiye halinde olsun. İhtiyaçlarımızı gideriyoruz. Eksiklerimizin farkındayız. Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sizlerden aldığımız güçle 2 buçuk yıldan beri bu emanetin başındayım. 

Yolsuzlukların ve cehaletin yenilmesinde eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Elimiz üşüyor ama yüreğimiz çok sıcak. Birbirimizi seviyoruz. 

Gücümüzü başkaları için harcama duygusu bizi ayakta tutuyor. 92 yıl önce bu ülkede, bu şehirde ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için Gaziantep Kalesi'ndeki kefenli bayrağı istiklal madalyalı ay yıldızlı bayrağa dönüştürmek için bir canlı kalana kadar bu mücadeleyi veren ataların torunlarıyız. 


Aslında o gün o mücadeleyi veren duyguyla bugün bu mücadeleyi yapan duygu aynı duygu. O duygu çok önemli ve çok kıymetli. O yüzden Fevzi amcamızı rahmet ve En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için diliyoruz ki bugün yolsuzlukla mücadelede, cehaletle mücadelede de yaşanılan bütün toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor. O yüzden bu binaların içini doldurmamız, bu çocukları geleceğe hazırlamamız ve yarınlarını teminat altına almamız gerekiyor. Yaklaşık 120 trilyonluk bir yatırım için 2 buçuk yılda buraya getirdik. Şu anda kız öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için 8 yurdu aynı anda yapmaya başladık." 


Olay Gaziantep


Geri Dön