26 / 04 / 2024

Eminevim 1 yılda 2 bin 500 kişiyi ev sahibi yaptı!

Eminevim 1 yılda 2 bin 500 kişiyi ev sahibi yaptı!

Konutta, 'elbirliği' sistemiyle binlerce insanı faize bulaşmadan ev sahibi yapan Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Van depremi sonrasında hükümetin düğmeye bastığı kentsel dönüşümün yeni bir rant kapısına dönüşebileceğine dikkat çekt



Hanımların altın gününe benzer elbirliği sistemi ile insanları konut sahibi yapan 'Elbirliği' modelinin kurucusu M. Emin Üstün, Van depremi sonrasında hükümetin önceliği haline gelen kentsel dönüşümün ranta dönüşmemesi için uyarılarda bulundu. Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Üstün, Van depreminin ardından gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ikinci el konut piyasasında hareketlilik görüldüğünü belirtti. Eminevim çatısı altında ikinci el konut alma imkanı sağladıklarını belirten Üstün, aracı oldukları evlerin inceleme ve denetimden geçirilerek alındığını vurguladı. Üstün, "Deprem korkusuyla bize gelen konut talebinde düşüş yok, tersine artış var. Çünkü, biz ev alırken demirine, çimentosuna bakıyoruz" dedi.

DAİRE FİYATLARI ŞİŞİYOR

İkinci el konutu alanların, evini müteahhide verip yeniledikten sonra dairesinin değerinin 150 bin iken 300-400 bin liraya çıktığını belirten Üstün, kentsel dönüşümün rant savaşına dönüşmemesi için kentsel dönüşüm konusunda askeri seferberlik gibi bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Arsa sıkıntısı olduğu için müteahhitlerin yaptıkları yeni projeyi mümkün olduğunca yüksek fiyattan satmaya çalıştığını belirten Üstün, "Müteahhidin alacağı evin değeri, 70-80 bin lira inşaat, 70-80 bin lira da arsa maliyetiyle 150 bin lira. Ama fiyatı Ataşehir'de 400-500 bin lira. Burada devlete düşen; eski binaları biran evvel inşaat yapılabilir hale getirmektir. Devletin elinde fazla arsa varsa onları ortaya sürmesi lazım" şeklinde konuştu.

PİLOT DEĞİL TOPYEKÜN

Fiyatları düşürmek için piyasadaki arzı çoğaltmak gerektiğini anlatan Üstün, kentsel dönüşümü belli bölgelerde değil, topyekün bütün bölgelerde ve aynı anda başlatılması gerektiğini kaydetti. Üstün, "Sadece Zeytinburnu'nda, sadece Fikirtepe'de örnek yaparsanız müteahhitler üşüşüyor halkın başına ve fiyatlar şişiyor. Her yerde yaparsanız, müteahhitler her yere giremeyeceğine göre fiyatlar da yükselmeyecek. Vatandaş hangi müteahhit gitse anlaşacak" dedi.

Yılda 2 bin 500 kişiye ev

Eminevim olarak 2010 yılını yüzde 70'lik büyüme ile kapattıklarını hatırlatan Üstün, aynı büyümeyi 2011'de yakalayacaklarını söyledi. Üstün, bir yılda yaklaşık 2 bin - 2 bin 500 kişiyi ev sahibi yaptıklarını bildirdi. Beylikdüzü Gürpınar'da 600 konutluk bir inşaat için hafriyata başladıkları bilgisini veren Üstün, Tuzla Aydınlı'da da yine konut için bir yer aldıklarını söyledi.

30 yıllık kira ile 3 tane daire alınır

Elbirliği sisteminin yaklaşık altı yıldır konut sektöründe uygulandığını belirten Üstün, 30 yıl önce başlasaydı bugün çok daha iyi bir noktada olacaklarını dile getirdi. Üstün, şunları söyledi: "30 yıl kira ödeyen birisi 3 defa ev alacak parayı kiraya vermiştir. 30 yıl önce bu sisteme girseydi, şimdi ev sahibi olacaktı. Havuz genişledikçe ev sahibi olmayı daha kolaylaştırıyoruz 50 ay beklemiyor da 10 ay, 20 ay içerisinde ev aldırıyoruz. Biraz peşinat artırarak, evi erken teslimata başladık. Vatandaş biliyor ki, bir iki yıl içerisinde evimi alacağım diyor."

Alternatif turizm işine de el atıyor

İkinci el otomobil, ikinci el konut işinden sonra inşaat, hayvancılık gibi alanlara da el atan Emin Şirketler Grubu, şimdi de tatil organizasyonu hizmeti vermeye hazırlanıyor. Şirketin sahibi Emin Üstün, "İçmelerden yer bakıyoruz. Armutlu'da deniz kenarında bir otel projemiz var, anlaşmaya çalışıyoruz. Alternatif turizm tarzında hizmet vereceğiz. Tesisleri sıfırdan yapacağız. 4 yıldızlı ve ya 5 yıldızlı yerler olacak. Adres listemizde 5 bine yakın bir müşteri portföyümüz var" dedi.
Yeni Şafak


Geri Dön