24 / 04 / 2024

Eminevim 2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdü!

Eminevim 2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdü!

Emlak ve gayrimenkul sektörünün altın yılı olarak kabul edilen 2015’in ilk yarısını ve sektörü değerlendiren Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, 2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdüklerini ifade etti.



Emlak ve gayrimenkul sektörünün altın yılı olarak kabul edilen 2015’in ilk yarısını ve sektörü değerlendiren Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, 2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdüklerini ifade etti.


Sektörün en yoğun satış ve talep patlamasının yaşandığı 2015 yılı emlak ve gayrimenkul sektörünün altın yılı oldu. 2015 yılının ilk yarısı ile emlak ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdük’’ dedi.

Emlak ve gayrimenkul sektörünün canlanmasında payları olduğuna değinen Üstün, "2015 yılı bu sektörün altın yılı oldu. Geçen yılın ilk yarısına baktığımızda rakamlarda gözle görülür bir artış var. Bu artışı seçim ve hükümetteki belirsizlik etkilemedi’’ diye konuştu.


Aylık 700 kişiyi ev sahipleri yaptıklarını söyleyen Üstün, ‘’Satışlarımız ise aylık 2500, bu rakamlar Türkiye’de ciddi rakamlar ve buna ulaşabilen başka bir sistem yok. Sektördeki satışlara ve kendi rakamlarımıza baktığımızda sektörün bu kadar büyümesindeki payımız yadırganamaz. 2015 yılının ilk yarısındaki büyümemiz bunu doğruluyor’’ ifadelerinde bulundu.


‘’BÜYÜMENİN NEDENİ HALKIN GÜVENİ’’

Yılın ilk yarısında gösterdikleri büyüme oranının en önemli nedeni olarak halkın güveni ve inancını işaret eden Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Bu zamana kadar Elbirliği sistemimizle kişileri faizsiz ev sahibi yaptık ve kimseyi mağdur etmeden onları hayallerine kavuşturduk. Sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin her yerinden insanları ev sahibi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Halkın bize olan güven ve inancı sayesinde 2015 yılın ilk yarsında yüzde 20 büyüme gösterdik. Yılsonu hedefimiz ise, yüzde 40 büyüme göstermek. Sisteme olan ilgi ve yoğunluğun gösterdiği de yılsonu hedefimize daha erken ulaşacağımız’’ dedi.


HALKIN ALIM GÜCÜNE GÖRE PROJELER ÜRETİLİYOR

Halkın alım gücünün firmalar tarafından farkında olunduğunu belirten Emin Üstün, "Her firma kendi hitap ettiği kitleye göre projeler üretiyor ve halkın alım gücüne göre ödeme planları çıkarıyor. İnsanlar, barınma sorunlarını ortadan kaldırmak için bütçelerini ayarlayarak bu ödeme planlarına dahil oluyor. Kimisi ödüyor, kimisi ödeyemiyor. Ama insanlar bizim sistemimizde ödeyememe gibi bir sorunla karşılaşmıyor’’ diye konuştu.


‘’VATANDAŞ KENDİ ÖDEME PLANINI SEÇİYOR’’

‘’Vatandaş kendi ödeme planını kendisi seçiyor’’ diyen Emin Üstün, kendilerine gelen vatandaşların kendi ödeme planlarını oluşturduklarını ve 60 aydan 120 aya kadar olan vade aralığını yine kendilerinin belirlediğine dikkat çekti. Kişilerin evini istediği yerden seçip alabildiğini ifade eden Üstün, "Seçtiği taksit sayısı aynı zamanda o gruptaki kişi sayısını yansıtırken, faiz ödeme ve ödeyemediği taksitten zarar etme durumu söz konusu olmuyor. Vatandaşlarımız konut projelerine banka kredisiyle dahil olurken, bizde Elbirliği sistemi ile faiz ödemeden bu sisteme dahil oluyoruz. Vatandaşlarımız istediği zaman ödemelerini dondurup, istediği zaman kaldığı yerden devam edebiliyor’’ diyerek sözlerini noktaladı.


Milliyet


Geri Dön