25 / 04 / 2024

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı tanıtıldı!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı tanıtıldı!

İstanbul ulaşımını daha da rahatlatmak için peş peşe projelerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 19 istasyonlu 13 kilometre uzunluğunda olacak Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattını tanıttı.




İstanbul ulaşımını daha da rahatlatmak için peş peşe projelerini açıklayan Başkan Kadir Topbaş, 19 istasyonlu 13 kilometre uzunluğunda olacak Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattını tanıttı.


Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki ulaşım sistemlerine yeni bir halka daha eklendiğini söyledi.


Dünyadaki şehirlerin en büyük problemin ulaşımla ilgili olduğunu, bu konuda tüm kent yönetimlerinin bu problemi aşmak için çözüm yollarını aradığını anlatan Başkan Topbaş, “Yakın gelecekte İstanbul’da her noktaya toplu taşıma araçlarıyla erişme imkanı olacak. Bu bölgede özellikle Eminönü’nden başlayacak olan bir tramvay hattının biraz daha detaylı şekilde bilinmesini sağlamak adına bu toplantıyı düzenledik. Bütün sistemleri başarılı kılmanın yolu sistemlerin birbirine entegre olmasıdır. Bir istasyonda insan toplu taşıma aracıyla gelip o istasyondaki  başka noktaya erişebilmeli, başka sisteme dahil olabilmeli” diye konuştu. 


Yeni hatla birlikte ulaşımda önemli bir rahatlama olacağına vurgu yapan Başkan Topbaş yeni hattın ulaşım sistemini şöyle açıkladı: “Yaklaşık 13 kilometre uzunluğunda olacak hattımız  toplam 19 istasyona sahip olacak. Mevcut Kabataş-Bağcılar tramvay hattı, Eminönü istasyonu ile entegre olarak başlayıp Haliç’in batı sahili boyunca devam edecek. Küçükpazar İstasyonu’nda Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı ile Ayvansaray İstasyonu’nda metrobüs ile Eyüp istasyonu’nda Eyüp-Piyerloti teleferik hattı ile Alibeyköy İstasyonu’nda Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile entegre olacak. Daha sonra Alibeyköy cep Otogar’ında hat sona erecek. Haliç’in eşsiz güzelliği ve tarihi yarımada’nın dokusuna uygun olarak katenersiz tramvay araçları kullanılacak.”


Başkan Topbaş, 2019 yılı sonu itibariyle İstanbul'da 400 kilometreyi aşkın raylı sistemi hedeflediklerini belirterek, bütün ulaşım planlarını da buna gore yaptıklarını ifade etti. 


İstanbul ulaşımında yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Topbaş,''3 bin otobüsümüzü yenilememize ve yeni otobüsler almamıza rağmen halen sıkıntı var. 400 otobüsü devreye sokmak suretiyle ulaşımı biraz daha rahatlatmak, gerekirse bir 400 otobüs daha ilave ederek geliştirerek, İstanbul'un lastik tekerlekli gücünü metrolar yetişinceye kadar hazırlamak niyetindeyiz'' şeklinde konuştu.



İBB




Geri Dön