19 / 03 / 2024

Eminönü, Üsküdar ve Kadıköy'deki motor iskeleleri yenilenecek!

Eminönü, Üsküdar ve Kadıköy'deki motor iskeleleri yenilenecek!

İstanbul motor iskeleleri şehrin sülietine uygun estetik görünüme kavuşturuluyor. İBB'deki raporda Eminönü 'nde yer alan turizm iskelesi ile Üsküdar ve Kadıköy 'deki motor iskelelerinin de daha sonra aynı şekilde yenileneceği belirtildi



 


TARİHİ Yarımada sınırları içindeki Eminönü, Karaköy ve Perşembe Pazarı motor iskeleleri yıkılarak İstanbul 'a yakışır estetik güzelliğe sahip, modern şekilde yeniden inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 'nin konuyla ilgili ele aldığı raporda, Eminönü 'nde yer alan turizm iskelesi ile Üsküdar ve Kadıköy 'deki motor iskelelerinin de daha sonra aynı şekilde yenileneceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının son birleşimi Saraçhane Belediye Sarayı 'ndaki Meclis Salonu 'nda gerçekleştirildi. Mecliste kabul edilen raporda, söz konusu motor iskelesi alanlarının mülkiyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne ait olduğu ve motor iskelesi alanı olarak planlandığı vurgulandı. İnşaatların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 'nun görüşü (KTVK), Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 'nın onayı alınarak yapılması da karara bağlandı.

Deprem riski için özel etüd

Seyir emniyeti, can mal güvenliği açısından her türlü tedbirlerin alınacağı iskelelerin inşası sırasında deprem riskine karşı yer ve bina etüdleri de gerçekleştirilecek. İskeleler İstanbul 'a yakışır estetik güzellikte inşa edilmesi planlanıyor. Tarihi Yarımada 'daki 3 motor iskelesini içeren yenileme, daha sonra Eminönü 'ndeki Turist İskelesi ile Üsküdar ve Kadıköy 'de bulunan motor iskelelerinde de uygulanacak.

Yeni iskeleler daha ‘çevreci '

Yeni inşa edilecek modern motor iskelelerinde yolcu peronu, iskeleye ait teknik hizmet birimleri, depo ve diğer kullanımlar için bölümler ayrılacak. İskelenin eni 7 metreyi, boyu 42 metreyi, yüksekliği ise 4 metreyi aşmayacak.

İnşaat aşamasında ve işletme dönemlerinde çevresel değerlerin korunması açısından hava kalitesinin korunmasına dikkat edilecek, su ve katı atık kirliliği yapılmayacak. Yönetmelikler çerçevesinde gürültü kontrolü sağlanacak.
Star


Geri Dön