25 / 04 / 2024

Eminönü'ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu binası yıkılacak hale geldi!

Eminönü'ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu binası yıkılacak hale geldi!

ISTANBUL'un tarihi ve kültürel yapılarıyla ilgili restorasyon ve inşaat projeleri için hayati kararlar alan İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun yer aldığı bina dökülüyor. Eminönü'ndeki tarihi binanın duvarları rutubetten yıkılacak halde.



ISTANBUL'un tarihi ve kültürel yapılarıyla ilgili restorasyon ve inşaat projeleri için hayati kararlar alan İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun yer aldığı bina dökülüyor. Eminönü'ndeki tarihi binanın bütün katlarında duvarlar rutubetten yıkılacak hale gelmiş durumda. 


KENDİ SOKUGUNU DİKEMİYOR

 Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan 6 kurulun İstanbul'da görev yaptığı bina Eminönü Hobyar Mahallesi Büyük Postane Caddesi'nde yer alıyor. Koruma Kurulu binasının içinden çekilen fotoğraflar, çevresindeki olumsuzlukları görmeyen Koruma Kurulu'nun kendi söküğünü de dikemediğini gözler önüne serdi. Koruma Kurulu binasının duvarları ve tavam nemden parça parça dökülmüş, harabeye dönmüş durumda. Bu durum kurulun görevleri ile tezat oluşturduğu gibi içinde çalışanların sağlığı ve güvenliğini de tehlikeye sokuyor. 


KİME ŞİKAYET EDELİM? 

CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Tarihi yapının içler acısı halini şikayet edecek merci anyorum yok. Normalde tarihi bir yapı bu hale geldiğinde Koruma Kurulu'nu devreye sokarız. Kurulun bu durumuna kim el koyacak?" dedi. 


Sözcü


Geri Dön